Savethebaltic.se/Waterforlife.se

Water for Life Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

BAKLÄXA FÖR ALLAS VECKOTIDNING – LAXRECEPT I ALLA FORMER!


 

Trout and rosemary on a wooden board

I senaste numret av Allas Veckotidning under rubriken ”Medicin & Hälsa Älska vintern” och med underrubrik ”Välj mat som kroppen gillar” uppmanas vi att äta oss friska av Doktor Sanna Ehdin.

Hon har samlat erfarenhet från 12 års biomedicinsk forskning och över 25 års studier i självläkning och helhetshälsa till sin unika helhetssyn. På ehdin.com samlar hon över 1500 artiklar om självläkning, kost, helhetshälsa och livsstilsändringar. Hennes målsättning med allt hon gör är att inspirera människor till att leva ett hälsosamt liv.

Hennes matfilosofi går enkelt uttryckt ut på att välja mat som dämpar inflammationer i kroppen och undvika mat som skapar dessa.

En av punkterna fick mig att haja till:

  • Ät fet fisk tre gånger i veckan. Undvik dock Östersjösill OCH ODLAD LAX. (!)

Jag har vid ett par tillfällen reagerat över att tidningen i stort sett varje vecka har minst ett recept på lax i någon form och har skrivit till chefredaktören Gunilla Håkansson 2015 och för henne presenterat länkar om nackdelar med odlad lax. Dessa länkar kommer bland annat från bloggen på Save the Baltic WordPress. Hon har svarat mig följande:

”Hej Lena!

Tack för ditt tankeväckande mejl!
Jag håller verkligen med dig om att detta är ett stort problem, hörde ett program på P1 som tog upp problematiken.
För några år sedan slutade vi att ta in recept med jätteräkor/scampi just med tanke på de miljömässiga och mänskliga konsekvenserna.
Vi ska verkligen fundera på hur vi ska göra i fortsättningen med laxen, tack för att du väckte oss!
Gunilla Håkansson chefredaktör”

Eftersom ingenting hände och recepten flödade skrev jag igen 2016 och fick då följande svar:

Hej igen Lena!

Tack för ditt mejl, vi tittar åter på frågan och försöker klargöra även i tidningen vad som är bra och inte.
Jag återkommer till dig!

Gunilla.”

Detta har inte skett. Jag behöver väl inte berätta att i veckans tidning fanns flera recept på lax?

TÄNK OM VI KUNDE FÅ MED OSS MEDIA FÖR ATT FÅ SLUT PÅ ODLING AV LAX I ÖPPNA KASSAR!
Det blir alltså en ny vända med mail till chefredaktören!
Lena Hjärpne

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on december 14, 2017 by in Fiskodling, Gifter i vår vardag, Lena Hjärpne, Odlad lax.
%d bloggare gillar detta: