Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

DEBATT: Är Cancerfondens kostråd vid cancer kontraproduktiva?


Oktober är snart slut, månaden med Rosa Bandet i kampen mot bröstcancer. I stora annonser uppmanas vi att köpa dessa samt choklad, bullar och annat i rosa omslag där en del av vinsten ska gå till forskning för att ”lösa cancerns gåta”. Alla känner någon som drabbats eller så är vi själva sjuka. Vi kan dock konstatera att antalet cancerfall bara ökar, trots skattemedel och gåvor. Därför ifrågasätter vi hur konstruktiv den här kampanjen faktiskt är. På vilket sätt bidrar Cancerfonden (CF), till människors tillfrisknande? Vi anser att CF samt Livsmedelsverket och den konventionella sjukvården har en hel del att förbättra om de på allvar bryr sig om människors hälsa.

Källa;http://www.dt.se/opinion/debatt/debatt-ar-cancerfondens-kostrad-vid-cancer-kontraproduktiva

Cancerfondens replik till debattörerna

Vi människor har samma gener i dag som för 50 år sedan, medan maten, miljön och vår livsstil har förändrats radikalt. En lönsam livsmedelsindustri har försett oss med processade bekvämlighetsvaror och det är nu så vanligt med ohälsosam mat att vi tror att det är normalt. Men den vanliga maten är ofta näringsfattig, onaturlig, sockrad, saltad och har kemiska tillsatser. Långsamt förgiftar och inflammerar den våra blodkärl och inre organ, och bidrar starkt till att cancer och annan sjukdom uppkommer.

Läkemedelsindustrin har gjort miljardvinster på vår ohälsa. Även om vi lever längre, medicineras vi som aldrig förr. Biverkningarna är omfattande och allvarliga.

Sambandet är tydligt mellan vad som hänt med folkhälsan de senaste decennierna och vad som samtidigt skett inom livsmedels- och läkemedelsindustrin, branscher som påverkar sjukvården i högre grad än många förstår. Vinstintressen påverkar vilken forskning som bedrivs, vilka resultat de kommer fram till och vilka behandlingsmetoder sjukvården tillämpar. Ja, tyvärr är det så illa, vilket allt fler med goda belägg vittnar om inifrån.

Det är skrämmande att studera CF:s kostråd vid cancer. Här finns råd som inte bidrar till läkning, utan till att tumörer växer, sprider sig eller återkommer. Man förespråkar t.ex. kemiskt margarin (inte bra för någon!), snabbmat från frysdisken, chips, kex, efterrätter och annat med mycket kolhydrater. Ingenstans poängteras vikten av naturlig mat utan socker, med c-vitamin, naturliga fetter och fytonutrienter samt antioxidanter som stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att läka.

Det är oerhört viktigt att CF inte förmedlar budskapet att man kan äta lite som man känner för, utan att förstå vilken inverkan det har på immunförsvaret VAD man äter. Varför inte inspirera till en anticancer-kost, även om det är svårt att motstå det som skadar vår hälsa? Det finns sätt att underlätta att få i sig det som stärker och läker, även vid illamående eller ändrat smaksinne.

Starka ekonomiska intressen gynnas om människor hålls lagom sjuka under lång tid. Vore det inte bättre för alla om kompetens, mod och resurser lades på rätt råd och fungerande hjälp till en kost- och livsstilsförändring, som kan maximera chanserna att slippa både sjukdom, mediciner och biverkningar?

Kerstin Bergenulf (näringsrådgivare & försäkringsspecialist)

Kerstin Gullbrand (samhällsvetare)

Thomas Andersson (civilingenjör, affärssystemutvecklare)

Ingela Björk (distriktssköterska)

Marianne Munktell (fil kand)

Källhänvisningar:

Cancer utveckling i Sverige 1

Cancer utveckling i Sverige 2

Cancer utveckling i Sverige 3

Kopplingen mellan cancer och socker 1

Kopplingen mellan cancer och socker 2

Kopplingen mellan cancer och socker 3

Kritik mot att Livsmedelsverket ger kostråd

Cancerrisk och tarmfloran 1

Cancerrisk och tarmfloran 2

Cancerrisk och tarmfloran 3

Livsmedelsverkets råd till livsmedelsindustrin 1

Livsmedelsverkets råd till livsmedelsindustrin 2

Kost- och läkemedelsindustrin 1

Kost- och läkemedelsindustrin 2

Professor fick 22 miljoner av Cancerfonden

Växter och cancer 1

Växter och cancer 2

Övervikt och risken för cancer

Parabener och bröstcancer

Parabener och bröstcancer

Kemikalier och bröstcancer

Kemikalier och bröstcancer

Kemikalier och bröstcancer

Kritik av och naturliga alternativ till cancerbehandling

Kostråd vid cancerbehandling hos MD Anderson Center

Läkares utbildning i näringslära

Om HOLY WATER

Honesty and fairness in all instances! fishing is not a right just a duty to care. Imagine what Norrland could deliver! based on Mörrums salmon fishing versus 300 mil living river! this should logically be able to supply 5 billion in tax revenue from live river! Former chef and chef looking for new challenges in life! Do you have a dream job in your pocket, do not hesitate to contact me! Ärlighet och rättvisa på alla instanser! fisket är ingen rättighet bara en skyldighet att vårda. Tänk vad Norrland kunde leverera! räknat på Mörrums lax fiske kontra 300 mil levande älv! detta borde rent logiskt kunna leverera 5 miljarder kr i skatteintäkter från levande älv! Fd Köksmästare och Kock som söker nya utmaningar i livet! har du dröm jobbet i fickan tveka inte att kontakta mig! Är även en utvecklare av hållbart fiske genom min wobbler tillverkning, kika in på sidorna nedan. http://saittarovafishing.wordpress.com/ https://vobblerfabriken.wordpress.com/ https://www.facebook.com/kenneth.h.karlsson https://www.facebook.com/groups/vobblerfabriken/?fref=ts Ring gärna +46730425517 savethebaltic@gmail.com

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

Detta inlägg publicerades på oktober 31, 2017 by i Cancer, Rosa bandet cancerfonden, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: