Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

VÅRT PARADIS KAN BLI KVAR!


Älgön.jpg

I mars 2016 skrev jag om Älgön, utanför Köpmanholmen, i Ångermanland vid Höga Kusten, där jag befarade att den snart skulle vara en svunnen idyll.

Anledningen var att Miljöprövningsdelegationen godkänt att en odlingsplats skulle få tas i drift där och alternera med en annan vid Köpmanholmen.

Med tanke på hur vi som bott nära en fiskodling i nära 30 år sett vad övergödningen ställer till med vid vattenbryn och stränder kände vi oss förtvivlade över att ännu en paradisisk strand skulle förstöras av en fiskodling!

Med Mark- och miljööverdomstolens beslut i mars 2017 är vi glädjefyllda över att fiskodlingarna ska avvecklas och helt upphöra i närområdet till mars 2020.
Det betyder att vi får ha vår idyll kvar på Älgön!

Lena Hjärpne

Läs gärna inlägget från 10 mars 2016 HÄR

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juli 16, 2017 by in Bevara Världsarvet Höga Kusten, Fiskodling, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: