Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Havets ”Belgian Blue?”


Belgian Blue super cow
Minns ni den belgiska tjuren/kon som framavlats för att ge så mycket kött som möjligt per djur och debatten kring detta?
I Norge har man nu skapat en ”monsterlax” med en genomsnittlig vikt på 13,5 kg gällande honor, och 16,5 kg på hanar. Den största fisken var över 22 kilo.

I december 2016 med en genomsnittlig vikt av sju kilo överfördes 80 ton från öppen kasse till det 4000 kubikmeter stora systemet på orten Matland i Ådland Fjord i Fusa kommun.

Läs mer om denna monsterlax  HÄR

Källa: Pressmeddelande på Ilaks 2017-06-06

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juni 6, 2017 by in Öring, Fiskodling, Lena Hjärpne, Norge, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: