Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Kanadensiska gruvbolag kan stämma Sverige


cetaEU-parlamentet godkände nyligen det kontroversiella CETA-avtalet* med Kanada. Avtalet kan ge kanadensiska gruvbolag möjlighet att stämma Sverige på miljardbelopp om vi skärper miljölagarna. Nu är det hög tid att Sverige ser över och skärper minerallagstiftningen – innan det är försent. Det skriver Europaparlamentariker Max Andersson (MP).

* CETA är ett frihandelsavtal mellan EU och Kanada. Det är en förkortning av Comprehensive Economic Trade Agreement, ett övergripande avtal om ekonomi och handel.

Avtalet innebär att tullar på varor avskaffas och att handelshinder för till exempel tjänster, investeringar och offentlig upphandling kommer att minskas. Det betyder att företag från EU-länderna får lättare att sälja varor och tjänster i Kanada och tvärtom.

CETA är ett av de mest omfattande avtal som EU har förhandlat fram hittills och förhandlingarna påbörjades 2009. Avtalet undertecknades den 30 oktober 2016 av EU och Kanada. Den 15 februari i år röstade Europaparlamentet för avtalet. Innan det kan börja gälla måste det nu godkännas och skrivas under av alla EU:s medlemsländer.
Källa:
Källa: EU-upplysningen, Sveriges Riksdag

 Läs Max Anderssons argumenterande text  HÄR

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on april 21, 2017 by in EU, Gruvor, Lena Hjärpne.
%d bloggare gillar detta: