Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Slår larm om ”luscocktail”


 

vaken

Det går inte att utesluta att vissa veterinärer inom laxodlarindustrin i Norge känner sig pressade.
Mattilsynets (norska Livsmedelsverket) slutsats efter tiotals tillsynstillfällen är att läkemedelsanvändningen ofta varit oförsvarlig. Advokaten inom Mattilsynet, Rune Tjøsvoll varnar nu veterinärer att ta alltför stor hänsyn till sina uppdragsgivare.

Mattilsynet har gjort, eller är i färd med att göra, tillsyn hos runt trettio utvalda veterinärer och fiskhälsobiologer som har förskrivit medikamenter vid avlusning.

Slutsatsen är att hos ett tiotal av dem, och det är nedslående – har de flesta fått ett åläggande om att stoppa vad som beskrivs som ohållbar användning av läkemedel.

Genomgående i åläggandena har varit att de nuvarande veterinärer och fiskhälsobiologer inte har kunnat adekvat dokumentera att läkemedelsanvändningen inte har haft miljökonsekvenser , säger Tjøsvoll till Ilaks.

Läs hela artikeln på norska HÄR

Källa: Ilaks.no Nyheter 01.03.2017 Av Tarjei Berg, foto: Vaken.se

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on mars 1, 2017 by in Fiskodling, Havslöss, HÅLLBAR UTVECKLING, Lena Hjärpne, Norge, Norska laxindustrin, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: