Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Friskt kapital bidrar till tomat- och fiskodlingen i Älandsbro


tomat2

I början av sommaren gick Peckas Naturodlingar i Älandsbro ut med en nyemission för att få pengar till sin satsning på att kombinera tomat- och fiskodling. Nyemissionen blev framgångsrik och bolaget tillförs nu 9,6 miljoner kronor.

Projektet bygger på att avföring och foderrester från fiskodlingen ska ge näring till tomatväxthuset. Alltså ett kretslopp där näringsämnen kommer till nytta istället för att orsaka övergödning.

Nyemissionen i Peckas naturodlingar har lyckats, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Bolaget tillförs 9,6 miljoner kronor, samtidigt har man också fått 540 nya aktieägare.

Pengarna som tillförs ska användas till att finansiera en första produktionsanläggning i Västernorrland och till projektering av nya anläggningar på andra platser i landet.
Källa: Sundsvalls Tidning 2016-10-04, Kristina Forsström Foto:Ramböll

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 14, 2016 by in Aquaponic, Fiskodling, Lena Hjärpne, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: