Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Miljön viktigare än plånboken när vi väljer fisk


fiskarna

Att bidra till levande hav är viktigare än både pris och varumärke när vi köper fisk, anser 75 procent av oss. Vi kan gå så långt som till att byta till en annan fiskart – bara den är hållbart fångad. Det visar den största globala undersökningen som gjorts om människors attityder till konsumtion av fisk och skaldjur.

– Att så många är beredda att ändra shoppingvanor för att skydda haven är goda nyheter för oss som jobbar med miljömärket MSC. Det visar på en tydligt ökad medvetenhet hos konsumenter, säger Minna Epps, chef för MSC i Skandinavien och östersjöregionen.
Källa: Marine Stewardship Council (MSC) 2016-10-04

Läs hela artikeln från MSC om våra köpvanor vad gäller fisk HÄR

MSC genomförde en konsumentundersökning där fler än 16.000 personer i 21 länder spridda över fyra kontinenter tillfrågades:
Läs hela undersökningen HÄR

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 5, 2016 by in Bra miljöval, Fisk, Hållbara hav, Hållbara vatten, Lena Hjärpne, MSC, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: