Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

HAVEN ÄR I KRIS


overgodning

Övergödning är ett stort problem som hotar kustområden runt om i världen. Men Östersjön är ett av de hav som mår allra sämst. Orsaken är utsläpp av växtgödande ämnen som kväve och fosfor från bland annat jordbruk, industrier, hushåll och båtar. Många växt- och djurarter kan inte anpassa sig till de snabba förändringarna och drabbas hårt eller går under. Ett fåtal anpassningsbara arter tar då överhand och får extra skjuts av de näringsämnen som tillförs. Resultatet blir att den biologiska produktionen skenar. Ett exempel på detta är den onaturligt kraftiga algblomningen, som gör vårt vatten farligt att bada i. När den ökade mängden mikroorganismer sedan dör faller de ned på bottnen och bryts ner. Denna process förbrukar i sin tur syre, problemen förvärras ytterligare, och havsbottnen dör. Men vi kan fortfarande rädda Östersjön, och vi behöver alla hjälpas åt. WWF jobbar stenhårt med att visa verkligheten för politikerna och ta fram handlingsplaner som gör skillnad på riktigt.

Moderna fiskemetoder är mycket effektiva. Tyvärr fångas inte bara den fisk man vill ha, utan också massor av andra djur som ingen vill eller får äta – hajar, rockor, tumlare och alla möjliga andra arter. Det kallas ”bifångst” och är ett enormt problem. På bara 40 år har nära hälften av havens djur försvunnit.

Som fadder stödjer du vårt arbete med att stoppa det ohållbara fisket. Gå tillwww.wwf.se/radda-haven och bli Marinfadder idag!

Källa: WWF

Se videon Rädda Haven HÄR

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on september 28, 2016 by in Östersjön, Lena Hjärpne, Miljö, Uncategorized, WWF.
%d bloggare gillar detta: