Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

15 miljoner mer till marina miljön


 

 balticeyeFoto: H. Larsson/Azote

Regeringen förstärker anslaget för skydd av marin miljö med ytterligare 15 miljoner kronor för 2017. Pengarna går till Havs- och vattenmyndigheten och ska användas till att kartera och undersöka marina miljöer samt till länsstyrelsernas arbete med att ta fram underlag för beslut. Källa: havet.nu

Baltic Eyes forskare har granskat budgetpropositionen för 2017 utifrån ett Östersjöperspektiv och kommenterar här nedan fyra viktiga ämnesområden.

Den totala miljöbudgeten ökar och regeringen ämnar öka takten för att nå miljömålen med en rad insatser. Miljöforskningen får höjda anslag vilket välkomnas då det utgör själva grundbulten för en hållbar framtidsutveckling med ett hållbart nyttjande av naturens resurser.

Havet är en viktig resurs där många ekonomiska intressen konkurrerar med behovet av skydd för arter och habitat. Mer forskning och kunskap om havets ekosystem behövs, vilket hjälper politiker att fatta beslut om viktiga vägval, samt forskare som gör de vetenskapliga resultaten tillgängliga för beslutsfattare.
Källa: Balticeye 2016-09-20

Läs kommentarerna HÄR

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: