Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Han tror på fiskets framtid


fiskebåtar

Att bli fiskare verkade vara en ouppnåelig dröm. Men nu har Mikael Rydsten tänkt om.– Ibland är det dumt att streta emot. Man ska lyssna på sig själv, säger han.

Camilla Hentschel, Källa: Hallands Nyheter, 13 augusti 2016

Mikael Rydsten har så länge han kan minnas velat vara fiskare, precis som pappa, farfar och farfars far. I alla tider har han fått höra att det inte är går, att det inte är värt att satsa på yrket. Idag är han 42 år och känner att det är nu eller aldrig som gäller.

– Jag tror att fisket kan bli en framtidsbransch. Om fem eller tio år, när de äldre fiskarna går i pension, då borde det finnas möjlighet för yngre att ta över. Folk kommer att vilja ha kräftor också i framtiden, säger Mikael Rydsten.

Läs mer HÄR

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 15, 2016 by in Fisk, Lena Hjärpne, Uncategorized, Yrkesfiskare.
%d bloggare gillar detta: