Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Inget kul att slänga tonvis med lax på tippen!


Ångermanälven

Källa: Tidningen Ångermanland 2016-08­-09

Laxtillgången i Ångermanälven har varit bra i år. För laxfällan vid kraftverket i Sollefteå har den nästan varit för bra. Nu tvingas man kasta tonvis med överbliven och skadad lax, och någon annan lösning är svår att se.

– Vi får nästan för mycket lax, och så har det varit i många år, säger Ingemar Wasell som driver Långsele Laxodling.

Han är en av de som anlitats av Ångermanälvens vattenregleringsföretag för att varje år få ihop tillräckligt med avelsmaterial, laxhonor och laxhanar, från kraftverkets laxfälla till odlingarna i Forsmo och Långsele.

Från slutet av juni till september tar man upp fisk från laxfällan i Ångermanälven i Sollefteå. Det är kraftverkets fiskedom som kräver att ägaren ska sörja för att odla och sätta ut ny lax i älven. Prima lax sparas i bassänger och framåt hösten tas rommen från fisken till laxodlingarna för att växa till sig. De senaste åren har laxtillgången i fällan varit mer än bra.

Ingemar Wasell tycker att laxsvinnet är problematiskt, men har svårt att se en annan lösning

Läs mera i Tidningen Ångermanland  HÄR

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 9, 2016 by in Bevara Världsarvet Höga Kusten, Bottenhavet, Bottenviken, Fiskodling, Lena Hjärpne, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: