Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Vad gör Miljöpartiet när Östersjön kvävs?


övergödning

 Publicerad 6 aug 2016 kl 05.24

 Östersjön är ett dött och syrefattigt hav. Om vi i framtiden vill bada i klart vatten och inte i en grön sörja måste miljöentusiasterna i regeringen prioritera hur Östersjön mår.

Under sommaren har många semesterfirare fått plaska i gröna vågor. På många håll i Östersjön har algblomningen exploderat. Det fina vädret, med höga temperaturer och svag vind, gynnar algerna.

Östersjön är ett utsatt innanhav. Det tar trettio år innan vattnet i egentliga Östersjön, den södra delen, bytts ut eftersom det enda ut- och inflödet går via de danska sunden. Havet är nästan helt omringat av land, och får motta utsläpp från nio kustländer. Omkring 90 miljoner människor bor i Östersjöns avrinningsområde. Vattnet, som varken är salt eller sött, gör det till en svårbebodd plats för djur- och växtarter.

Utom för algerna, då. Planktonalger slukar kväve och fosfor. Och de ämnena finns det farligt gott om i Östersjön. När algerna dör förbrukar de syre, vilket i sin tur leder till döda havsbottnar. Om syrehalten blir för låg kan inte ens de tåliga arterna i Östersjön leva längre.

 Läs mera HÄR

http://www.expressen.se/ledare/vad-gor-miljopartiet-nar-ostersjon-kvavs/

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

One comment on “Vad gör Miljöpartiet när Östersjön kvävs?

 1. Th.B
  augusti 6, 2016

  Miljöpartiet gör Inte ett jävla skit, d.a. de är totalt ointresserade av Östersjön. Och de har inte, kan inte, vill inte förstå någonting om Östersjön.
  De skiter totalt i miljöproblemen, ”what ewer” bara de får behålla sina riksdagsplatser fram till pension. Därefter går man med en dags mellanrum mellan pension och välbetalt LOBBYIST- UPPDRAG.
  Det kallas för karriärs-planering. Det är så det fungerar.
  SNUSKIGT är det och det är ledsamt att så få har fattat att det är så här Svensk politik fungerar.

  Gilla

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 6, 2016 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: