Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Tiamin


Tiaminbrist på våra firrar leder till försämrat immunförsvar och därigenom blir individerna offer för olika sjukdomar som svampinfektioner, bakterier osv.Viktigt är att se till en försiktighetsprincip, där vi arbetar mot och gemensamt till det bättre.

Det fiske som pågår idag av ex v. vår vildlax är inte bra för framtiden eftersom nämnda vitaminbrist kan orsaka okända konsekvenser i framtiden för berörda fiskarter!? När immunförsvaret blir påverkat och försämrat då faller fiskens försvarsmekanism mot allt, alltså då menar jag allt.

Det firrar som drabbats förlorar bl a. orienteringsförmågan, balanssinnet försämras, syreupptagningsförmågan blir sämre, fortplantningssystemet förstörs osv. som i sin tur innebär att ecosystemet rubbas till oönskad riktning och därigenom en betydligt försämrad genetik.

Torne älv

Samtidigt går det att informera lite om gränsälven Torne älv om laxuppgång för tillfället. 

Omkring 90 000 fiskar är registrerade vid Kattilakoskis fiskindikator 24/7-16.

Det är klart att fler individer är välkomna till fortplantning till sin hemälv och därigenom ge en ökad population. Det finns fler farhågor för våra fiskar än ovannämnd vitaminbrist, absolut!

Fiske i all ära men med förnuft, det går inte att fortsätta med fiskdödandet som försegår idag. De firrar som fångas behöver inte avlivas, utan det går även utmärkt att återutsätta, om man vill? När fisket sker med rekreationssyfte är köttvärdet inte en prioritet utan tvärt om. Vår natur fyller och mättar skälens hunger och inte ett ”kaggfiske” med en massa döda firrar.

Tight lines!

About KariLau

Naturälskare som fiskar ofta med med fluga och vid Torne älv. Men lägger gärna spöet och vilar när våra firrar behöver uppmärksamhet och hjälp! Fiske är inte bara att fiska, det innehåller så mycket mer......

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juli 24, 2016 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: