Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Berättelser om havet – och om människor


havet (1)

På bara några årtionden har bilden av havet förändrats. För inte så länge sedan betraktades världshaven som en främmande värld. Nu vet vi att människor interagerar med havet på många olika sätt. Människans påverkan på havet i form av föroreningar, försurning, utfiskning, övergödning samt stigande temperaturer och havsnivåer påverkar i sin tur människors hälsa, säkerhet och tillgång på mat. Men hur hänger våra idéer och föreställningar – våra berättelser – om havet ihop med kunskapsutvecklingen?

Historiskt har de stora världshaven representerat en mystisk, främmande och i det närmaste oändlig värld. Speciellt djuphaven har varit både okända och otillgängliga. Vid mitten av 1900-talet började forskare med hjälp av ny teknik göra stora framsteg, och kunskapen om världen under ytan växte. Intresset bland allmänheten i USA och Europa var stort, och filmer och böcker om havet sågs och lästes av många. Personer som Rachel Carson och Jacques Cousteau berättade om en spännande och outforskad värld. Havet var fullt av framtidslöften, både vetenskapligt och resursmässigt.

Källa: havet.nu
Text och kontakt
Susanna Lidström
Avdelningen för historiska studier av teknik, vetenskap och historia, KTH
suslid@kth.se

Läs mer HÄR

http://www.havet.nu/havsutsikt/?d=3510

 

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juli 17, 2016 by in HÅLLBAR UTVECKLING, Lena Hjärpne, Media, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: