Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Torne älv, Laxrapport!


Torneälvens laxstigning, 10/7 -16
Kattilakoskis fiskindikator har registrerat ca, 85 000/individer och antalet verkar öka kontinuerligt, vi pendlat mellan ca, 1000/1700 firrar/dygnet de senaste dagarna.

Det här vårdar gått för framtiden, om inte ngt förutsett sker? Men det finns farhågor som bör finnas i vår åtanke, fjolårets -15 laxdöd med anmärkningsvärda följder te x, att fiskar dog innan fortplantning! Det är ju så att kapitalet ger ränta och räntan ger tillväxt, även i fiskarnas värld.

Nåväl, oavsett så bör vi som fiskar se till att inte förstöra för fisken utan att vi ser ett mer långsiktigt och hållbart fiskande, oavsett fiskemetod. Våra fiskevatten är inte ”outtömliga brunnar” och det finns ju inga garantier om framtiden heller!? Jag har upplevt att de fisket som sker i vår gränsälv Torne älv, är inte bra för framtiden och framförallt inte för våra fiskar. Älvens restriktioner och regler nonchaleras på fiskens bekostnad? Samtidigt dödas nästan allt vi fångar med våra redskap? Spöfiskets syfte är att finna rekreation och upplevelser i utövandet och inget annat. Men vi har ett ”kaggfiske” med en massa onödigt döda firrar! Det går utmärkt att återutsätta fisk man spöfångat, med rätt hantering.
Tight lines!

About KariLau

Naturälskare som fiskar ofta med med fluga och vid Torne älv. Men lägger gärna spöet och vilar när våra firrar behöver uppmärksamhet och hjälp! Fiske är inte bara att fiska, det innehåller så mycket mer......

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juli 10, 2016 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: