Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Torne älv


LaxrapportGränsälven Torne älv!

Över 80 000 individer har registrerats vid Kattilakoski fiskräknare!

Säsongen går ännu mot ett rekordår om inte ngt oförutsett sker!? Men vi bör ha i åtanke fjolårets resultat -15, där betydande mängd av lax insjuknade och dog före fortplantning! I år har några av våra myndigheter tagit på sig ansvaret och försöker utreda vad som tidigare hänt med våra laxar och andra fiskar, framförallt den viktiga vildlax som härstammar från Torne älv.

I väntan på resultat och rapport så bör försiktighetsprincipen råda vid allt fiske!

Det är farligt att te x. nonchalera våra restriktioner och regelverk som är utsatta för vår Nationalälv. Vi vet ingenting om våra fiskars framtid och vad som går dem tillmötes? Miljö och andra faktorer spelar avgörande roller när vi diskuterar framtid och överlevnad.

Restaurering och sk, biotopvård är viktig men vi får inte glömma bort den vattenkvalité som fiskarna lever och vandrar i dagligen och delar av sin livsperiod! Dioxinhalter och andra gifter sprider sig okontrollerat bland våra fiskbestånd och som i sin tur skapar oro och problem. Östersjön, som är ett sk, ”skafferi” för vissa av våra fiskarter, havet mår väldigt dåligt idag och kvalificeras som en av världens orenaste innanhav!?

Varför?

Jo, vi människor har nonchalerat de villkor som naturen ställer för ex v. miljövård! Det går inte att ”gömma” undan eller sopa problem under mattan, Nix.

Nu krävs åtgärder, alltså från ord till handling är det enda verktyget till det bättre och ingenting annat! Moder jord gråter och jämrar sig, vi människor bör lyssna på nödropen och hjälpa till!
Tight lines!

About KariLau

Naturälskare som fiskar ofta med med fluga och vid Torne älv. Men lägger gärna spöet och vilar när våra firrar behöver uppmärksamhet och hjälp! Fiske är inte bara att fiska, det innehåller så mycket mer......

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juli 6, 2016 by in Älvar.
%d bloggare gillar detta: