Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

”Rebellisk lax” från Norge – Taste of Thai Chili– färdig för mikron!


rebelfish-thaichili

Mikrovågsprodukter som marknadsförs under namnet Rebel Fish är centrala i Marine Harvests säljsuccé på USA-marknaden.

Marine Harvest skaffar sig en ny språngbräda in på den amerikanska marknaden.
– Jag är väldigt säker på att detta kommer att bli en succé säger koncerndirektören Ola Brattvoll.

Marine Harvest planerar att öppna en tredje förädlingsanläggning i USA, i Dallas ,Texas under tredje kvartalet 2016.

Företaget har redan förädlingsanläggningar på den amerikanska öst- och västkusten, företrädesvis i Miami och Los Angeles.
– Planen med den nya anläggningen i Dallas är att nå ut till centrala Amerika, och få en bättre försörjningskedja för producenter och konsumenter i denna regionen, så att vi kan nå dem snabbare, få bättre hållbarhet och färskare varor, säger försäljnings- och marknadsdirektör Ola Brattvoll i Marine Harvest till Undercurrent News.

Knutpunkt
– Dessutom är Dallas en utmärkt knutpunkt för lufttransport. Att flyga lax till Dallas är mycket praktiskt. Det är bra från en logistik- värdekedjesynpunkt men också för leveranser ut till landet, säger han.
Dallas/Forth Worth International Airport er en effektiv knutpunkt för flygfraktad lax från Europa och Chile påpekar han.

Marine Harvest producerar sina mikrovågsprodukter ”Rebel Fish” i Miami och i Los Angeles, och kommer också att göra det i Dallas.

Innovation
– Vi ser att efterfrågan ökar efter mer konsumtionsfärdig fisk. Anläggningen kommer att innehålla hela sortimentet, inklusive Rebel Fish, säger Brattvoll.

Även om företaget har sagt i sin årsrapport att försäljningsutvecklingen av Rebel Fish har gått trögare än förväntat, menar Brattvoll att den till slut ska ge positivt resultat.

– Generellt, när du ser på den amerikanska marknaden, finns det behov för produkt­innovation. Urvalet som står till buds möter inte konsumenternas behov idag.

– Rebel Fish är ett av verktygen. Om du ser tillbaka på Europa till den tiden från då konsumtionsfärdig fisk blev introducerad tills det blev en stor del av detaljhandeln – det tog ett bra tag, säger Brattvoll.

– Vi har tålamod, och vi förväntar att det ska växa och öka. Jag är väldigt säker på att detta kommer att bli en succé, och vi kommer att fortsätta att se försäljningen växa i månader och år framöver.
Källa: Ilaks.no Nyheter 05.07.2016. Foto Rebel Fish

Fritt översatt: Lena Hjärpne

Läs artikeln på norska HÄR

 

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juli 6, 2016 by in Fiskodling, Lena Hjärpne, Norge, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: