Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Fiskodlingsindustrin har ett ansvar för vildlaxen


Marine_Harvest

-Vi har en aktivitet på sjön som påverkar situationen för vildfisken och vi måste arbeta för att hindra spridning av laxlus och rymning, men vi måste också bidra på flera områden, säger Miljö- och myndighetskoordinator Arne Kvalvik på Marine Harvest.

Kvalvik har utbildats inom vattenbruk och har arbetat både som lärare i 15 år med fiskhälsa och miljö med tyngdpunkt på fiskhälsa. Första gången han jobbade i vattenbruksnäringen var 1982. Nu är han på Marine Harvest, region väst där han är Miljö- och myndighetskoordinator. Ilaks har haft tagit del av information för att lära sig lite mer om hur odlingsföretag tänker när de gäller problematiken kring vild lax.
Källa: Ilaks

Läs mer på Ilaks. no HÄR

 

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juni 27, 2016 by in Fiskodling, Havslöss, HÅLLBAR UTVECKLING, Hållbara hav, Lena Hjärpne, Norge, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: