Savethebaltic.se/Waterforlife.se

Water for Life Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

NU SÄLJER LIDL OCH ICA DEN ”NYA FÖRTRÄFFLIGA” FJORDÖRRET!


 

fjordörret

Foto: Sven-Olof Hagge Hagström

Coop har för några veckor sedan i entusiastiska ordalag beskrivit Fjordörret:
”Om du gillar lax kommer du att älska Fjordörret”. Det är det norska företaget Leröj som producerar denna ”nya fisk”. Beskrivningen är prosaisk:

Här är en något förkortat beskrivning av fiskens förträfflighet (Coop):

Fjordörret
Den föds upp i de kalla, klara norska fjordarna där saltvatten blandas med friskt smältvatten från snö och is. Fjordörret är en premiumprodukt känd för sin speciella ”fjordkvalitet”.

Köttets struktur
Fjordörretens kött är fast och glansigt samtidigt som det är mört och saftigt – en kombination som får det att smälta i munnen.

Kvalitet 
Norge har blivit en av världens ledande havsbruksnationer tack vare en kombination av stränga hälso- och miljöbestämmelser, noggrann övervakning och löpande insatser för att utveckla branschen ytterligare. Med lång erfarenhet, avancerad teknik och de norska naturresurserna kan havsbruket i Norge producera Fjordörret av hög kvalitet som väl förtjänar sin starka position på marknaden.

Smak
Norsk Fjordörret har en rik smak och en ren eftersmak. Många tycker att fjordörretens smak är mer komplex och mildare jämfört med andra laxfiskar och att smaken liknar den hos skaldjur.”

MEN SANNINGEN ÄR ATT DET ÄR VANLIG REGNBÅGE SOM BLAND ANNAT ODLAS VID HÖGA KUSTEN I SVERIGE!
Den svenska produktionen exporteras till Finland.

Nu har tyvärr både ICA och Lidl fallit för ”fina fisken”…….                   

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

One comment on “NU SÄLJER LIDL OCH ICA DEN ”NYA FÖRTRÄFFLIGA” FJORDÖRRET!

  1. Pingback: Fjordörret är tillbaka på Coop i Sverige! | SAVE THE BALTIC WATER FOR LIFE

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juni 9, 2016 by in Bottenhavet, Coop, Farmed fish, Fiskodling, ICA, Lena Hjärpne, Norge, Norska laxindustrin, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: