Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Hur fiskodlingar kan förstöra för utrotningshotade arter


koraller

Användningen av läkemedel mot löss har exploderat, och det visar sig att resterna av lössmedlet Teflubenzuron finns upp till 1100 meter från fiskodlingar. Läkemedlen utsöndras via fekalier och urin från lax som fått i sig medlet genom fodret.

Kort och långvarig exponering av avmaskningsmedel kan orsaka hög dödlighet och missbildningar av kräftdjur, framgår av en ny rapport som Havsforskningsinstitutet har gjort för Miljödirektoratets räkning.

Många odlingar är belägna så att de kan vara skadliga för utrotningshotade arter och marina livsmiljöer säger marina forskare i ny rapport.
Odlingar kan också vara det största problemet för korallreven fjordarna på Vestlandet.

Se karta över korallförekomster i Sunnhordland

Rapporten är den första som värderar effekten av olika utsläpp från vattenbruksnäringen på speciella marina naturtyper. Forskarna har tittat på möjliga konsekvenser allt från kammusslor och kräftdjur till koraller

Läs Atle Anderssons artikel i Bergens Tidene från den 19 april 2016 i sin helhet

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: