Savethebaltic.se/Waterforlife.se

Water for Life Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Odlad lax – döden i salmonidform


odladlax

Detta publicerades av Rasmus Gustavsson, på bloggen Grubblande Gäddan/Fisheco
den 15 maj 2016

Diabetes, autism och ADHD, låter det gott? Smakfullt? På en tallrik med odlad lax får du i dig ämnen som kan kopplas till allt detta. Detta tillsammans med massor av onyttiga fetter är det du får i dig, dina barn får i sig och alla i din närhet får i sig.

Du har säkert växt upp med att lax är en mycket nyttig och hälsosamfisk och säkert fått lax med diverse såser både hemma och i skolmatsalen, men laxen är inte hälsosam, speciellt inte den odlade. Norsk odlad lax innehåller mycket höga halter av PCB och Dioxin, gifter som sitter i fettet och som aldrig försvinner ur kroppen. Den norska laxen är den vanligaste i det svenska köket och också bland det giftigaste som finns i en svensk matbutik. Jag säger det rakt ut, en gång, för er egen hälsa och era barns skull. ÄT INTE ODLAD LAX.

Läs mer på Fisheco, bloggen Grubblande Gäddan

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

2 comments on “Odlad lax – döden i salmonidform

  1. Jan Egil Frøysland
    september 19, 2017

    Laksodling kan sammelignes med landbruket. Man produserer mat på en effektiv og bærekraftig måte. Skal man ha mat i fremtiden vil fiskodling være en av flere løsninger. Når det gjelder gift er artikkel forfatter på ville veier. Sannheten er at det er mindre gift i oppdrettet fisk enn i villfisk. Jeg oppfordrer artikkelforfatter til å dokumentere sine påstanden. Kom med facts, ikke påstander https://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/03/22/195288780/mer-gift-i-villaks-enn-i-oppdrettslaks http://www.ntnu.no/eit/bi2097

    Gilla

  2. Jan Egil Frøysland
    september 19, 2017

    Litt hva FN ( United Nations) mener om fiskeoppdrett http://kyst.no/nyheter/mener-fiskeoppdrett-er-del-av-losningen-for-a-na-fns-baerekraftmal/

    Så et oppgjør med noen av fordommene. Oppdrettsnæringen i Norge bruker knapt antibiotika. I norsk landbruk ( som er svært sunt og økologisk sammelignet med resten av vverden) brukes det ca 16 ganger mer antibiotika pr produsert kg . Sikkert en overraskesle for endel av denne sidens lesere https://www.dn.no/meninger/debatt/2015/03/23/2159/Havbruk/blffen-om-norsk-fiskeoppdrett

    Gilla

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: