Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Stående demonstration utanför riksdagen. Kom med du också!


Inbjudan

Fast Mark Rent Vatten Levande Kulturarv 

Varje torsdag möts vi för att påminna politiker, lunchflanörer, stockholmare och turister om att nuvarande mineralpolitik är en fara för vår livsmiljö.

Vi delar flygblad och sätter upp banderoller på brons räcken. Hjälp till med det du känner för och stanna så länge du vill och kan

Riksbron, 111 28 Stockholm, Sweden

torsdag kl. 11:00 – 12:00

Vi manifesterar för:
– alla människors rätt till rent vatten och fast mark
– hållbar samhällsutveckling
– urfolksrätt
– mångfald och artrikedom
– global solidaritet med världens urfolk i kamp mot rovdrift på naturen

10423856_10152909198836812_1252780601365910747_n
Stoppa pågående och planerade gruvprospekteringar i hela Sápmi: i Gállok/Kallak utanför Jokkmokk, Rönnbäck i Tärnaby, Laver utanför Älvsbyn, Stekenjokk i Vilhelmina kommun, och alla de andra vansinniga gruvprojekten i norra Sverige! Rädda Vättern från gruvprojektet i Norra Kärr, Gränna! Skyddet av allas vår livsmiljö måste gå före gruv- och fossilbränslebolagens profithunger!

Vi kräver respekt för urfolks rättigheter, för mark, vatten och kulturlandskap överallt, i Sverige och världen. Vi manifesterar för en hållbar framtid med rennäring, turism, dammsäkerhet, återvinning och fortsatt fantastiska naturupplevelser.

Den envisa kampen har börjat ge resultat, till exempel nu när Ojnare blivit skyddat, och nu väntar vi på att regeringen ger besked om Gállok och Rönnbäck, samt flera andra hotade platser.

För varje gruvmotståndare som åtalas för sitt försvar av miljö och urfolksrätt, för varje ny prospektering som godkänns utan lokalbefolkningens medgivande, så växer motståndet i Sverige mot exploateringspolitiken.

Vi som står bakom brodemonstrationerna samlas i denna grupp: FastMarkRentVattenLevandeKulturarv Stockholm.

PS. Kolla även in http://www.riksbro.se/ för mer information kopplat till gruvboomen (även lite på engelska), och flera namninsamlingar att skriva under. Och @riksbron om du är på Twitter.

Läs även

DEBATTARTIKLAR

Svenska gruvor släpper ut betydligt mer än de har tillstånd till

Metallpåverkade bäckar ger missbildade kiselalger

UR Samtiden – Gruvor i fokus

11215799_10205480825801769_4604106922170401024_n

 

 

 

About Bror Högbom

Är en lugn man i sina bästa dagar. Tycker om allt inom skapande så som konst, uppfinningar och musik. Driver även frågan om Kiselbristen i Östersjön på Save The Baltic-Water for Life:s blogg. Kisel ( tiamin) är en hörnsten för Östersjön. Är producent för Save The Baltics nystartade webb-TV. https://savethebaltic.wordpress.com/2016/07/29/nu-har-svaret-kommit-kiselalger-innehaller-bl-a-kolhydrater-protein-oljor-fett-vitaminer-bland-annat-vitamin-b12-och-thiamin-b1-vitamin/

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on maj 9, 2016 by in gruvboom, Gruvdemonstration, Gruvor and tagged , .
%d bloggare gillar detta: