Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Vilket vansinne!


4558031458_427d3d2584_o_slideshow

Världens näst största döda zon finns i Mexikanska Golfen!

Ökad användning av konstgödsel i det industriella jordbruket i USA är en av de främsta orsakerna till den döda zonen. Gödsel som innehåller fosfor och kväve, genererar en ökning av alger, som sedan kväver det övriga marina livet.

Trots detta presenterade NOAA (National Oceanic and Athmospheric Administration) i januari 2016 sina planer på att utvidga vattenbruk i Mexikanska Golfen, men dessa planer bestrids nu.

Enligt NOAA togs beslutet att utvidga vattenbruket i Golfen för att möta den ökade efterfrågan på fisk- och skaldjur och för att få fler arbetstillfällen i fiskeindustrin. Det kommer att skapa cirka 20 odlingar och en totalvolym av fisk på cirka 25 miljoner kilo per år.

Läs mer HÄR om expansionsplanerna och bestridandet

Och om den sorgliga historien om Mexikanska Golfen och den döda zonen HÄR

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: