Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

En kvarts miljard satsas på fiskodling


Sveriges största fiskodling på land planeras nu byggas i Kall. En kvarts miljard är man beredd på att satsa.

Erik Olofsson är biolog vid Torsta AB och det är han som gjort miljökonsekvensbeskrivningen, och enligt honom finns det stora fördelar med en landbaserad fiskodling jämfört med de kassodlingar man använder i dag.

– Det finns ett visst näringsutrymme i sjöarna här framför allt fosfor. I en sån här landbaserad fiskodling samlas nästan all fosfor upp  som bildas i slam och då ryms det mera fisk i en och samma sjö. Det är mindre risk för sabotage och smittspridning..

Men det är många bitar som ska falla på plats innan man kan börja bygga. Nu håller förtaget på att söka tillstånd och göra en detaljritning:

– Om drygt två år hoppas man vara igång, säger Erik Olofsson, biolog.

Se hela inslaget här SVT

ljusdalsfisk-0-jpg

 

About Bror Högbom

Är en lugn man i sina bästa dagar. Tycker om allt inom skapande så som konst, uppfinningar och musik. Driver även frågan om Kiselbristen i Östersjön på Save The Baltic-Water for Life:s blogg. Kisel ( tiamin) är en hörnsten för Östersjön. Är producent för Save The Baltics nystartade webb-TV. https://savethebaltic.wordpress.com/2016/07/29/nu-har-svaret-kommit-kiselalger-innehaller-bl-a-kolhydrater-protein-oljor-fett-vitaminer-bland-annat-vitamin-b12-och-thiamin-b1-vitamin/

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on april 27, 2016 by in Fiskodling.
%d bloggare gillar detta: