Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

UNFCCC , IPCC och COP21.


En lång rad världsledare signerade i New York det första globala avtalet för att möta klimathotet. – Det är en kamp mot klockan, sade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.

Avtalet som förhandlades fram i Paris i december skrevs under av över 170 länders representanter i FN:s generalförsamling på fredagen. I ceremonin deltog ett 60-tal statsöverhuvuden.

Romson deltog

– Att så många av världens ledare samlas i FN för undertecknandet visar att klimatlöftena från Paris står starka och länderna menar allvar med att tillsammans stoppa klimatförändringarna, säger miljöminister Åsa Romson (MP) i en skriftlig kommentar.

romson-jpg

Löftena och utsläppsminskning räcker heller inte till för att nå målet att begränsa jordens uppvärmning till väl under två grader. Därför har världens länder enats om att ha en global översyn av klimatavtalet 2018 och att de nationella klimatplanerna ska uppdateras vart femte år med start 2020.

Läs hela texten HÄR

Klimatprofessorn Johan Rockström  håller med och anser att vattenkraften  är viktigt att bygga ut om vi ska nå 2 gradersmålet.  Johan berättade den 3 dec 2015 i TV4 soffan att ”Vi måste ställa om i rekordtakt”  -människan har citat inget annat val det här är ett avgörande steg för männskligheten.

3700 stora kraftverksdammar planeras runt om i världen för att stoppa klimatförändringarna, många kraftverk planeras i utvecklingsländer. Visserligen förnybar energi, men de ekologiska konsekvenserna kan bli förödande, varnar andra forskare. Stora flodsystem som Amazonas, Nilen, Kongofloden eller Ganges kan drabbas av ekologiska skador om de däms upp för vattenkraftbyggen. Vart femte flodsystem av dem som i dag är opåverkade kan bli oanvändbara för fiskens vandringar.

13001281_10153528440290592_8885531388427649673_n

Skriv en bildtext

http://www.internationalrivers.org

Läs även :

Vi måste ställa om i rekordtakt

3700 st stora kraftverksdammar planeras

30 akademiska forskare ifrågasätter stora vattenkraftverk

Sign

Bror Högbom RHC

About Bror Högbom

Är en lugn man i sina bästa dagar. Tycker om allt inom skapande så som konst, uppfinningar och musik. Driver även frågan om Kiselbristen i Östersjön på Save The Baltic-Water for Life:s blogg. Kisel ( tiamin) är en hörnsten för Östersjön. Är producent för Save The Baltics nystartade webb-TV. https://savethebaltic.wordpress.com/2016/07/29/nu-har-svaret-kommit-kiselalger-innehaller-bl-a-kolhydrater-protein-oljor-fett-vitaminer-bland-annat-vitamin-b12-och-thiamin-b1-vitamin/

2 comments on “UNFCCC , IPCC och COP21.

  1. Pingback: Klimatavtalet i korthet | SAVE THE BALTIC

  2. Pingback: Forskare bekräftar att vattenkraften skapar 25% mer växthusgaser än man tidigare trott. | SAVE THE BALTIC

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on april 23, 2016 by in Hållbara hav, Kiselalger, M-74.
%d bloggare gillar detta: