Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Övergödningsarbete får kritik av EU


Mathias juli 4

Fler och mer ändamålsenliga åtgärder för att minska övergödningen krävs, enligt Europeiska revisionsrätten som utvärderat alla Östersjöländernas arbete.

 

EU har gett stora bidrag till Östersjöländerna för att åstadkomma förbättringar i vattenkvaliteten. Vid revisionen undersöktes om EU:s åtgärder hade varit ändamålsenliga. Den samlade slutsatsen var att man endast hade gjort begränsade framsteg. ”Om vattenkvaliteten i Östersjön ska förbättras krävs mer riktade åtgärder och mer samarbete med Ryssland” sade Ville Itälä, den ledamot vid revisionsrätten som ansvarar för rapporten. ”Att Östersjön ska bli rent är en dröm för nära 100 miljoner människor. För att uppnå det bör de berörda länderna använda de befogenheter som de förfogar över i mycket större utsträckning.” Avlopp och jordbruk lyfts fram som de huvudsakliga källorna till överskottet av näring i havet och länderna kritiseras för bristande ambitioner i sina nationella planer. Revisionsrapporten kritiseras i sin tur för två fundamentala brister i en debattartikel i Aktuell Hållbarhet. Dels angående målet, som sannolikt inte går att nå till 2020 och dels för att den inte tar upp frågan om internbelastningen från våra gamla utsläpp som fortfarande finns lagrade i sedimenten.

Havet.nu 2016-04-13

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on april 18, 2016 by in Avloppsvatten, Östersjön, Övergödning, Förorening, Hållbara hav, Lena Hjärpne, Miljö, Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: