Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Nils-Erik Vigren Rädda höga kusten


Dagen till ära!

För första gången finns en bild av mig utlagd för en text jag skriver! Kors i taket! Vad passar då bättre än att poängtera att det är för Rädda Höga Kusten som jag skriver. Mitt och föreningens mål är att så snabbt som möjligt avskaffa den oacceptabla övergödning som följer i spåren av vattenbruk i öppna kassar.

Just nu försöker vi på alla sätt att påverka både Mark- och miljööverdomstolen och Miljö- och jordbruksutskottet med samma information gällande övergödningsproblematiken.

Nyheten för i dag är faktiskt att MMÖD i förhandling kommer att ta upp två av våra överklaganden i september 2016. Det tredje överklagandet, som gäller Nätrafjärden i Örnsköldsviks kommun, är också på väg att tas upp av vår högsta miljödomstol!

Detta innebär att ledamöterna i vår riksdag får ytterligare tid att agera! Den stora knäckfrågan kommer att vara EU-domen från 1/7 -15. Den innebär i korthet att Sverige inte i fortsättningen får fortsätta att övergöda sina vatten.

Om parlamentarikerna hinner fatta beslutet att denna EU-dom ska vara vägledande för bl.a. svenskt vattenbruk, ja, då innebär det att Olof Karlsson och kompani får övergå till landbaserad, recirkulerande teknik!

Vilken framgång det skulle vara för vår framtida vattenmiljö!

Nils-Erik Vigren för RHK

 

Rädda Höga Kusten

 

sites_atl_nu_files_newspilot_Viberg

About raddahogakusten

Ordf. Rädda Höga Kusten

2 comments on “Nils-Erik Vigren Rädda höga kusten

 1. tipota15
  april 18, 2016

  Snyggt jobbat!
  Hälsningar Lena

  Liked by 1 person

 2. Bettina Scheidulin
  juni 4, 2016

  Det fanns en fin liten koloni av häckande tärnor in Norrfällsviken intill Onefjärden. Min man och jag var där första gången i 2008 och det var säkert 10 till 20 par som hade sina ungar i kullerstensfältet. Det blev sen mindre och mindre och i år är det bara 1 par kvar. Samma sak i Storsanden på andra sidan Norrfällsviken. Kan det har en samband med fiskodlingen? Eller finns det annan företagsverksamhet i området som kan har påverkat beståndet? Också andra mås och andfåglar har miskat rejält i Norrfällsviken.

  Gilla

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: