Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Det visste vi väl – eller?


miljömål

Källa: havet.nu. Publicerat: 2016-04-01
Den årliga utvärderingen av arbetet med Sveriges miljömål har just blivit klar. Slutsatsen för de mål som berör havet är att generationsmålen inte kommer att nås till 2020.

De stora utmaningarna i havsmiljön är övergödning, samt miljögifter och delvis svaga fiskbestånd. Andra problem är marint skräp och främmande arter samt att känsliga livs- och kulturmiljöer påverkas eller förstörs genom fysisk påverkan. Bedömningen från ansvariga myndigheter är att målen inte kommer att nås till år 2020 med beslutade eller planerade styrmedel. En del hoppingivande processer är dock på plats och kan möjligen förändra scenen framöver. Havsförvaltningens åtgärdsprogram för havsmiljön är beslutat och även vattenförvaltningens nya åtgärdsprogram har beslutas och genomförs nu. Genomförandet av den nya gemensamma fiskeripolitiken, med en ekosystemansats, förbättrar möjligheterna för ett långsiktigt hållbart fiske. Den nya havsplaneringsförordningen är central för ett hållbart nyttjande av havsområden, genom de kommande havsplanerna.

Nyhetskällor

Miljömål ”Steg framåt mot de svenska miljömålen” (2016-04-01)

Havs- och vattenmyndigheten ”Årlig uppföljning av miljömålen”(2016-04-01)

Naturvårdsverket ”Steg framåt mot de svenska miljömålen” (2016-04-01)

Kemikalieinspektionen ”Sverige bakom flera EU-beslut som bidrar till en giftfri miljö” (2016-04-01)

Natursidan.se ”Sverige fortfarande långt från att nå miljömålen”(2016-04-01)

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: