Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Vår vattenhjälte vann!


antigodselmaffian

Nils-Erik Vigren, ordförande i föreningen Rädda Höga Kusten vann det ärofyllda priset som Mr Save the Baltic Salmon 2015. Han fick de flesta rösterna, när svenska folket sagt sitt. Röstningen skedde via telefon. Vinnarna presenterades på Sportfiskemässan i Älvsjö 18-20 mars 2016.
Tillsammans med Nils-Erik blev även Daniel Persson vinnare, för arbetet och det resultat detta gett, med att planera, restaurera och skydda viktiga lekbottnar samt uppväxtområden för havsöringen i och kring Ljungan.

Bakgrund
Föreningen Save The Baltic Salmon har sedan 2012 gett priser till människor från hela världen som nominerats i sina insatser för att rädda våra vatten. Nils-Erik är i gott sällskap!
Gunnar Westrin, Ekologi från tidig skolålder
Malin Norrby, Rent vatten, ren luft samt en hållbar miljö
Bertil Andersson, För hållbart fiske och uppfinningsrikedom
Eddie Gardner, Tireless wild salmon warrior
Thomas Johansson, med Östersjölaxälvar i samverkan
Marie Persson, med kampen för Rönnbäcken
Elizabeth Johansson, för kampen i Jokkmokk
Don Staniford, för kampen mot fiskodlingar
Jasper Pääkkönen, för kampen med mer fisk i våra vatten
Hannu Lehtonen, laxens advokat
Alexandra Morton, för kampen mot fiskodlingar världen över
Christer Borg, för kampen mot vattenkraften
Isabella Lövin, med boken tyst hav
Joakim Odelberg, för spökgarnen

2015 års nominerade förutom Nils-Erik och Daniel Persson var:
Linda Västrik, för filmen ”De dansande andarnas skog”
Patrik Wallenberg, bland annat för sitt arbete med fria vandringsvägar för lax och havsöring från Bråviken till Unden. Patrik lägger också sin fritid på tillsyn av lokala flugfiskevatten.
Fiskevårdsnätverket Göteborg, för deras storartade insatser med att restaurera åar.

Så här såg Nils-Eriks nominering ut:

”Jag vill nominera Nils-Erik Vigren, fårbonde i Käl i hjärtat av Höga Kusten, och ordförande i föreningen Rädda Höga Kusten. Han var en av initiativtagarna till föreningen som bildades 2013 och har drygt 600 medlemmar.

Föreningen fick årets* miljöpris från Naturskyddsföreningen i Västernorrland.

Nils-Erik är för mig en självklar hjälte och en mycket värdig kandidat som räddare av våra vatten. Han arbetar med envishet och ett aldrig sinande tålamod med att övertyga våra politiker, och andra beslutsfattare att odling av rovfisk i öppna kassar i våra hav, sjöar och vattendrag, ska upphöra och att all odling ska ske i slutna system för att rädda våra vatten från övergödning och spridande av sjukdom från odlad till vild fisk.”
*anm. Miljöpriset från Naturskyddsföreningen i Västernorrland gällde år 2014

Förutom den stora äran får vinnarna omnämnanden och en jacka med nominering och Mr SAVETHEBALTICSALMON tryckt på jackan.

jacka2

Tack alla som var med och röstade på ”vår vattenman” Nils-Erik, en oerhört välförtjänt vinnare av Mr/Ms SAVE THE BALTIC SALMON AWARD 2015!

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: