Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Hembre Gård i Trøndelag skänker ett fiskepaket för vårt arbete med vildlaxen


Hembre Gård vid det berömda laxfisket i Stjördals-elva skänker 2 dagars fiske med boende till förmån för vårt arbete med vildlaxen världen över, kom och bo här och fiska i Augusti månad den 20/8-31/8 2016. Du bor kungligt på gården med gamla anor från 1500 talets början. Fisketurismen startade redan på 1900 talets början! här andas vi sportfiske i luft och i lungor. Oerhört vackert och naturen är mångskiftande från strömmande vatten till Atlanten. Det kommer att erbjudas förlängning av fisket och boendet till en ringa kostnad per dygn, fiskekort ingår. Bokningen sker direkt efter avslutad aktion på tradera. Hembre Gård donerar femtusen kr för vår aktion på tradera.

Aktionen:http://www.tradera.com/item/302200/253559361/hembre-gard-i-tr%C3%B8ndelag-skanker-ett-fiskepaket-for-vart-arbete-med-vildlaxen

 unnamed

https://www.youtube.com/watch?v=Uu6WhzPl5wQ&

I løpet av høsten 2015 vil jeg skrive om noen laksevald som vi har fisket på selv og gjerne vil anbefale videre. Disse valdene ligger også i 3 forskjellige elver, noe som også beskriver hvor utrolig bra denne landsdelen er i forhold til laksefiske. Steffen og jeg liker å fiske i flere forskjellige elver hver sesong, det er utrolig spennende og komme til nye plasser.

Valdene jeg skal skrive om er meget gode laksevald, så her er muligheten for å oppleve selve laksedrømmen virkelig til stede. Det som også fasinerer meg, er hvordan grunneierne på disse valdene engasjerer seg personlig i forhold til fiskerne som besøker deres vald. Disse tre grunneierne er også er veldig aktive i forhold til vern om villaksens fremtid på forskjellige måter, og ikke minst så bidrar de også sterkt til å rekruttere ungdommer til laksefisket. Dette er svært viktig både med tanke på fremtidens forvaltere og at det kommer nye fiskere til. Grunneierne her engasjerer seg på en imponerende måte, så på mange måter synes jeg disse 3 representer en flott utvikling når det gjelder den ”nye” generasjon grunneiere. Laksevaldene jeg skal skrive om er Horgøien laksevald i Gaula: grunneiere er Siri Stav og Finn Buan. Tingvoll laksevald i Verdalselva; grunneier er John Olav Oldren. Hembre Gård laksevald i Stjørdalselva; grunneiere er Beate og Aksel Hembre.

 

 

Hembre Gård ligger på Hegra, dette er ca 10 km fra sjøen. Valdet er 1,6 km på begge sider av elva, og inneholder veldige mange gode fiskeplasser. Her finnes spennende brekk kanter, nydelige strykpartier og flere dype høler som storlaksen ofte stopper i på sin vandring oppover elvedalen. På Hembre laksevald praktiseres kun fluefiske, noe som er et populært tiltak for veldig mange laksefiskere. Valdet fisker godt på alle vannstander og det er nesten ikke noe motfiske her, det er kun et kort stykke i midten på valdet oppbrutt av annen grunneier i ca 200 meter men kun med fluefiske. Så her kan du virkelig komme i laksemodus og drømme deg bort langs elvebredden i jakten på den store Stjørdalslaksen. Fiskeplassene her er veldig spennende synes jeg, her blir du utfordret som fluefisker hele tiden. Du vil trenge flere forskjellige fluesnører, dette fordi valdet er veldig variert med både dype høler og grunnere områder i strømpartiene og ikke minst på brekkene. Når det gjelder selve fluekastingen, så vil du kunne fiske med vanlig overhodekast i noen av hølene, men for og kunne fiske hele valdet effektivt så bør du også beherske Spey Kastet eller Snake Roll.

Valdet er spesielt kjent for sitt gode juni fiske på stor elv, men vi har fisket her også i juli og august med gode fangster på både stor og liten elv. Så selv om første halvdelen av sesongen er den mest populære, så er det veldig spennende og fiske her resten av sesongen også. Siste halvdel av sesongen kan være veldig god i Stjørdalselva generelt, men også på Hembre valdet kan du oppleve stor spenning da det alltid står mye laks her. Spesielt i de dype hølene på dagtid og i strømpartiene på kvelden er det lurt å holde et godt tak i fluestanga.

 

Som Hembre fisker, så har du flere muligheter fordi du fisker i et rotasjons system med et vald som heter Fuldseth, og dette valdet er ekstremt bra ved lavere vannstand. Og som ikke det er nok så har du også tilgang til alle SJFF sine laksevald i Stjørdalselva ved at du personlig får et firmakort som du disponerer fritt hele uka. Alt dette gjør at du har veldig gode sjanser for å oppleve et spennende laksefiske her, da du har utrolig mange fiskeplasser og velge mellom uansett hvordan forholdene er i elva. Du har ca 15 km med vald i hovedelva samt flere gode vald i sideelven Forra. Dette er et av de beste valdkonseptene jeg vet av, da det er liten risiko for at lakseferien din blir ødelagt med for stor eller for liten elv. Det er ikke særlig hyggelig og få ødelagt sommerens lakseferie, ved at valdet man leier fisker dårlig på den ene eller andre vannstanden.
Hvis elva skulle bli veldig stor ved en eventuell flom slik at du ikke kan fiske effektiv på Hembre Gård sitt valdkonsept, så kan du ikke fiske på andre vald i elva uansett. Er det liten vannstand når du kommer, finnes det mange gode plaser og fiske på.

 

 

Stjørdalselva er som skapt for fluefiske, jeg bruker og si at denne elva er «lun og vakker» der den renner rolig nedover dalen fra Meråker til Stjørdal. Strømdraget i elva og dalens naturlige endringer gjør at de aller fleste hølene er utrolige fine, og du kommer ofte nære laksen på dens vandring oppover elvedalen fordi elva ikke er så bred. Stjørdalselva har lange tradisjoner for fluefiske, og dette er en av de få elvene hvor det er stor lokal aktivitet. Dette har også fiskeforeningen i stor grad æren for, da de i mange år har jobbet aktivt med grunneiere og sine medlemmer og skapt et veldig godt miljø rundt elva. Jeg er veldig imponert over hvor mange dyktige lokale fluefiskere jeg treffer her og som er tydelig veldig stolt av elva si.

 

Beate og Aksel er noen veldige trivelige grunneiere, og de gjør alt for at du skal trives her, de er også kjent for sitt engasjement for generelt vern om villaksen, ungdomsarbeid og ikke minst fokus på egen elv og lokale forhold. Gården er fra 1500 tallet og fisketurisme startet de med tidlig på 1900 tallet så på Hembre Gård har de lange tradisjoner og stor erfaring med utleie av laksefiske. Når du kommer kjørende inn på gårdstunet, vil du få den gode følelsen med en gang, her er det tilrettelagt med benker og grillplass, alt for og skape et sosialt miljø for deres gjester. Det finnes eget tørkerom for vaderne og fryser for laksen, du kan også veie fangsten på gårdsvekta, og også få renset utstyret før fisket starter. Og det er på selve gården alle fiskerne bor under oppholdet her også. Du kan fint gå ned til elva fra gården, for fiske på nederste del av valdet. Det er mange fine oppholdsplasser ved elva, ordnet for ev grilling og kaffekoking, ved ligger klar ved gapahukene.

På Hembre Gård selges det aller helst ukekort, det er plass til maks 12 fiskere her til samme tid, men max 8 stk fiskere i august. Du kan også leie hele valdet sammen med en vennegjeng hvis du ønsker. Det kan bestilles med mat eller selvhushold, guiding, alt etter hva du ønsker. Skulle det være noen ledige plasser, så kan det selges døgnkort. I prisen er det overnatting inkl, samt at du får guiding ved ankomst, guidene her er meget erfarne laksefiskere, og de kjenner Stjørdalselva og Hembre valdet spesielt godt. Guiding og instruksjon kan kjøpes til under hele uka om ønskelig, dette må avtales i god tid.

 

Ellers jobber vi nu med ny hemside hvilket vil få et stort løft for det vi driver med.

Der vil det bli et eget kapittel med noen ord om forvaltning og kultivering, samt elveeierlagets arbeid for vår innsats med bevaring av atlantisk laks.

 

 

Legger ved våre logoer, samt link til tiltaksplan for Stjørdalselven. Interresant for den som er opptatt av forvaltning 🙂

Tiltaksplan/ Forvaltningsplan: http://stjordalselva.no/Tiltaksplan%20rapport.pdf

Samt rapporter:

http://stjordalselva.no/Tiltaksplan%20del%201.pdf

http://stjordalselva.no/Tiltaksplan%20del%202.pdf

 

http://www.granbo-flyfishing.no/_norsk/hembre-valdet.html

Vi støtter også:

http://www.reddvillaksen.no

http://www.atlanticsalmontrust.org

Best regards

 

<((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·…¸><((((º>¸.
·´¯`·.¸. , . .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·…¸><((((º>

Beate & Aksel Hembre

Hembre Gård

7520 Hegra

tlf: 92 66 40 59/ 92480170

web: http://hembregard.no

https://www.facebook.com/hembregard

ladda ned (2)ladda ned (11)ladda ned (3)ladda ned (4)ladda ned (5)ladda ned (8)ladda ned (13)ladda ned (9)

About HOLY WATER

Honesty and fairness in all instances! fishing is not a right just a duty to care. Imagine what Norrland could deliver! based on Mörrums salmon fishing versus 300 mil living river! this should logically be able to supply 5 billion in tax revenue from live river! Former chef and chef looking for new challenges in life! Do you have a dream job in your pocket, do not hesitate to contact me! Ärlighet och rättvisa på alla instanser! fisket är ingen rättighet bara en skyldighet att vårda. Tänk vad Norrland kunde leverera! räknat på Mörrums lax fiske kontra 300 mil levande älv! detta borde rent logiskt kunna leverera 5 miljarder kr i skatteintäkter från levande älv! Fd Köksmästare och Kock som söker nya utmaningar i livet! har du dröm jobbet i fickan tveka inte att kontakta mig! Är även en utvecklare av hållbart fiske genom min wobbler tillverkning, kika in på sidorna nedan. http://saittarovafishing.wordpress.com/ https://vobblerfabriken.wordpress.com/ https://www.facebook.com/kenneth.h.karlsson https://www.facebook.com/groups/vobblerfabriken/?fref=ts Ring gärna +46730425517 savethebaltic@gmail.com

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on mars 11, 2016 by in Sponsorer, Uncategorized, Vildlaxen and tagged , , .
%d bloggare gillar detta: