Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Har de norska laxodlingarna i öppna kassar i havet nått taket?


SONY DSC

28 feb 2016
Från The Times Colonist, Victoria, BC

Cermaq är en av de största spelarna i den globala laxodlingsindustrin. Verksamheten finns i Chile, Kanada och Norge. Företaget Cermaq Group AS är ett helägt dotterföretag till Mitsubishi Corporation. Cermaq’s huvudkontor finns i Oslo i Norge

Dan Lewis är verkställande direktör för Clayoquot , Tofino i British Columbia. Där han bor  och är verksam finns 15 fiskodlingar ägda av Cermaq.
– Norges laxodlingar har nått taket. Eftersom laxodling började tidigare än i f Kr, ville jag att få en glimt av vart vi är på väg om vår bransch fortsätter på sin nuvarande bana.
Detta är anledningen till att jag organiserade en vildlaxdelegation till Norge, och tillbringade två veckor där denna månad.
– Vad vi funnit är en industri som drabbats av problem som sjukdomsutbrott, havslöss och förrymd odlad lax. Situationen i Norge är ödesdiger – en rubrik som vi såg:
”Fem år kvar  att rädda den vilda laxen.”

Läs mer om Dan Lewis och hans tankar om dagens norska fiskodling:

 

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: