Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

KALLA DEN ÄNGLAMARKEN – ELLER HIMLAJORDEN OM DU VILL?


Paradiset

Vid Omnefjärden i hjärtat av Höga Kusten har Tommy Sjödin sitt paradis.
Han går nu, liksom fler vid Omnefjärden i väntans tider på en dom från Mark- och miljööverdomstolen. Han har, som många fler i området, överklagat en dom i lägre instans. Medan han väntar, har han skickat in en komplettering till sitt eget överklagande:

Vill gärna komplettera min överklagan av MMD:s dom gällande verksamheten FISKODLING i ÖPPNA KASSAR i OMNEFJÄRDEN, Kramfors Kommun Mål nr:8673-15 , Rotel 0603

Hejsan!

Hoppas härmed att ni kan påverkas av vår stora oro, för framtida generationers möjlighet att kunna leva i den miljö som vi i generationer brukat på ett förnuftigt sätt, och alltid försökt skydda till våra barns framtid!
Njut av bilden  (ovan) från Omnefjärdens innersta del en sommardag med stilla vatten och inbjudande till bad och friluftsliv. MEN vet ni vad som döljer sig i den uppgrundande viken?

Jo, en massiv beväxtning av Grönslick och meterlånga slingerväxter som kallas Ålnate. Samtidigt utsöndras från bottensedimentet ett gift som kallas Cyanobakterier och som kan döda fiskar och djur som dricker vattnet!!!

ORSAKEN: Enligt de lärde kallas det ”NÄRSALTSBELASTNING” eller ÖVERGÖDNING!!

Vår vilda fisk, sik, laxöring, harr och spigg flyr för sina liv bort från de genom århundraden gamla lekplatserna. Tragedin för såväl vilda fiskars reproduktion och svenska medborgares rätt till en miljö att kunna leva i symbios med naturen, har liksom helt lamslagit framtidstron, att ha en framtid i den Enligt bifogad bild som jag kallat PARADISET utan att överdriva!

Att skapa beslut vid ett skrivbord, som drabbar strandnära boenden, och inte minst våra ambitioner att skapa intresse för världsmedborgare till besök i Världsarvet Höga Kusten, ska inte få fördärvas av giriga ägare, som dessutom har bolagets säte på Åland, och skapat verksamhetsbulvaner inom Sverige!

Med vänlig miljöhälsning

Tommy Sjödin

About tipota15

Jag heter Lena Hjärpne, född och uppvuxen i Stockholm. Är gift och har vuxna barn. Vi har sommarhus vid Höga Kusten där vi bor stor del av sommaren. Jag är engagerad i föreningen Rädda Höga Kusten som arbetar för att fiskodlingar i öppna kassar, med den miljöförstöring det innebär, ska upphöra och att modernare teknik, slutna system på land, ska användas.

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 27, 2015 by in Bevara Världsarvet Höga Kusten, Fiskodling, Lena Hjärpne, Nils-Erik Vigren, Odlad regnbåge.
%d bloggare gillar detta: