Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Mental istid


Pål Brekke, som är solforskare vid Norskt rymdcenter i Oslo, säger att han ser med spänning på framtiden och hur stor påverkan solen har på klimatet jämfört med växthusutvecklingen.
Enligt nya rön som The Independent tagit del av och som refereras i Dagens Nyheter är en ny istid i antågande. Den väntas slå till redan 2030. Forskarna menar i en ny räknemodell att solaktiviteten då minskar med 60 procent och pricksäkerheten i analysen är hela 97 procent.

Senast vi hade en istid av det mindre slag som det handlar om var mellan 1645 och 1715, rapporterar The Telegraph. / Artikel

Samtidigt säger Johan Rockström professor i miljövetenskap och (som för övrigt älskar Påven) att skillnaden mellan istid och varmtid är inte mer än ca +-3 grader. dvs jorden är ett mycket känsligt system! Det finns forskning som visar att ”den lilla istiden” under medeltiden kan ha orsakats av att golfströmmen stannade av, vilket i sin tur kan ha orsakats av att Grönslandsisen smälte snabbare än vanligt. vi kan inte utesluta att den globala uppvärmningen kan få golfströmmen att stanna av något. men det anses inte vara en stor risk.

Samtidigt menar Nobelpristagaren Al Gore att golfströmmen kommer att upphöra med sitt kretslopp av varmt vatten från Mexikanska bukten till norra Atlanten och kallt vatten tillbaka om vi inte stoppar den globala uppvärmningen. Det kommer bli så varmt att isbjörnarna drunknar när de inte hittar tillräckligt stabila isflak att leva på och korallreven bleknar på grund av klimatförändringarna. Läs Artikel

– Det ska bli intressant att se vem som vinner, säger solforskaren Pål Brekke från Oslo.

Medans vi övrig publik väntar på vem av dessa herrar som har rätt kan vi lyssna till Ebba Grön och låten Mental istid.

About Bror Högbom

Är en lugn man i sina bästa dagar. Tycker om allt inom skapande så som konst, uppfinningar och musik. Driver även frågan om Kiselbristen i Östersjön på Save The Baltic-Water for Life:s blogg. Kisel ( tiamin) är en hörnsten för Östersjön. Är producent för Save The Baltics nystartade webb-TV. https://savethebaltic.wordpress.com/2016/07/29/nu-har-svaret-kommit-kiselalger-innehaller-bl-a-kolhydrater-protein-oljor-fett-vitaminer-bland-annat-vitamin-b12-och-thiamin-b1-vitamin/

One comment on “Mental istid

  1. HOLY WATER
    augusti 11, 2016

    Häftigt om Sveriges befolkning får bli båtflyktingar,,,hur ska vi bli mottagna? blir vi mottagna alls? kanske finns det ingen plats för oss skandinaver..vi får ta en rymdsond till himlen.

    Gilla

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juli 15, 2015 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: