Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Med berått mot tänker Länsstyrelsen hota..


Naturstacken's Blog

.. vattenförsörjningen i två små byar i Västerbottens inland.

Självklart handlar även detta inlägg om den förfärliga hanteringen av den torvbrytning som planeras i Vitvattnet/Bjurholm.

Ni som följt med denna blogg ett tag vet vid detta lag att vi som bor i vitvattnet har hela vår existens hotad av en torvbrytning som den finska staten genom företaget Neova vill genomföra.

Jag har under några år nu redogjort för (nästan) alla konstigheter som förekommit kring denna handläggning.

Trots att Bjurholms kommun sagt nej – ett beslut som brukar vara vägledande för Länsstyrelser runt om i landet
Trots att Räddningstjänsten sagt nej – de har inte de resurser som krävs för att släcka de bränder som alltid uppstår på torvtäkter (200 meter från närmsta boningshus)
Trots att Länsstyrelsen själv har investerat 30 miljoner i biotopvårdsåtgärder – bortkastade pengar om torvtäkten blir verklighet
Trots att inget energibolag i regionen tänker köpa torven –…

View original post 504 fler ord

About naturstacken

Kämpar på med tankar och idéer om natur och miljö.

One comment on “Med berått mot tänker Länsstyrelsen hota..

 1. Nils-Erik Vigren
  maj 11, 2015

  Länsstyrelsen i Västerbottens län
  Bästa administratörer!

  Detta känns vansinnigt… Torvbrytning år 2015? Vi har ett sällan skådat energi-överskott i vårt land! Vi bygger fortlöpande ut vindkraften! Sorry alla människor som drabbas av olägenheter av den utbyggnaden… Den är lyckligtvis en parantes i historien om vår energiförsörjning. Tyvärr är också vattenkraften det. Läs på vad som händer när inte kisel/kiselalgernas funktion för syretransport och livet i havet fungerar som det ska! Kärnkraften är på väg bort. Kolkraften, så omhuldad av Vattenfall för några år sedan, skulle vara en katastrof om den fick genomslag, med tanke på den ytterligare miljöförsämring som skulle bli följden. Torvbrytning är snäppet värre! Det känns som att förpassas till 1950-talet.

  Billigaste åtgärden för er på Länsstyrelsen i Västerbotten – prenumerera på Illustrerad VETENSKAP! I något av numren från skiftet 2014/15 kan Ni läsa om framtidens energiförsörjning. Om tre år räknar amerikanska forskare med att be-
  mästra tekniken med att förvandla väte till helium! Ha lite is i magen! Invänta den
  dag då vi också kan lagra energi från t.ex solkraft. Batterierna är på väg för både små och stora konsumenter!

  I gengäld ska Ni få ett utskick av mig som belyser övergödningens problematik när det gäller de förödande utsläpp som vattenbruk i öppna kassar, en helt föråldrad teknik med dagens mått mätt, tillåts släppa ut i Västerbottens rena inlandsvatten, men som med framförallt Umeälven oavbrutet kommer att öka övergödningen i Bottenhavet… Lyssna på Arne Ferry!

  Han är en i det nätverk som omger föreningen Rädda Höga Kusten. Läs en insändare i morgondagens nummer av Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda!

  Med bästa hälsning till er och framförallt till Thomas Rydström!

  Nils-Erik Vigren för RHK

  Liked by 1 person

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on maj 10, 2015 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: