Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Giftigt slam ska släppas ut


”Nya slussen” Ett nytt Hallandsåsen o Miljö brott ett hot mot turismen, fisken och vårt dricksvatten. Byggnationen rasera allt miljöarbete som redan lagts ner! Fler måste vakna och säga ifrån!! Ett gigantiskt miljöbrott är snart ett faktum!! En fråga för hela riket, annars har vi snart ett nytt ”Hallandsåsen”.

https://savethebaltic.wordpress.com/balticmedia-ostersjoblues/

Inom 50 år kommer det att krävas en ombyggnation! Stockholm är fortfarande vackert och Slussen är en panoramaplats! Allt arbete som lagts ner för att förbättra vattenkvalitén i Mälaren, Stockholms skärgård och Östersjön kommer vara bortkastat. Ingen av oss kommer att kunna se våra barn i ögonen … Varför sa du inget?… Varför gjorde ni inget? …Ni visste ju!! Jag har pratat om Slussen i mitt radioprogram ”Östersjöblues”. Om den här gigantiska förändringen av en gammal vattenväg som är på gång, med allt vad det innebär. Snart rusar Dalälven ut från Slussen för att avbörda Mälaren, dvs samma vattenmängd som Dalälven kommer att tvingas ta denna väg ut från Mälaren, enligt planen, pga den ökande nederbörden! I det här mailet har jag samlat mina intryck och lånat fakta från intervjuerna jag gjort i mitt radioprogram Östersjöblues FM 98,5 /Radio Haninge Direkt. Jag gillar platsen…t.o.m betongen!

Liminiologer och forskare blir alltmer medvetna om att det här bygget är större under vattenytan än ovanför. 750000 m3 botten och berg ska flyttas på ett mycket negativt sätt för vattenmiljön och för luften pga tunga transporter. (Nu när bussterminalen inte längre får byggas under Katarina berget är volymen 500.000 m3). Förgiftningen kommer att pågå under mer än 4 år, då bottenslam kommer att sköljas ut i Saltsjön, i Stockholms skärgård och i Östersjön. Sediment är beräknat att nå Vaxholm och hela Svealands kusten. Argumentet är att det här slammet är ”mindre giftigt än det som redan ligger där”! Helt absurt! Detta står alltså skrivet i den mark- och miljökonsekvens beskrivning som gjorts! Just intill Slussen vid Gamla stan ska 2 stora gropar, 30 m djupa, fyllas med giftigt bottenslam och täcka en ännu giftigare botten och göra den slät så att inga vågor uppstår när Mälaren avbördas. Just här står fisken och kyler av sig innan slussen öppnas. Bottenslammet kommer att vara exponerat, eller i kontakt med vattnet, under hela utgrävningarna och muddringen.

Bygget kommer att pågå under en väldigt lång tid, vilket gör att fisk- och växtliv med laxutsättningar blir hotade och detsamma gäller vår sälstam och de fåglar som finns kvar. Att bygget kommer att bli av är ju en nödvändighet ..men inte på det här sättet och med denna trafikutformning! Miljön har ett mycket högre reklamvärde än vad våra projektörer och politiskt ansvariga inser. Samt att reklamvärdet för Stockholm sjunker inför den ständigt ökande turismen! Sen har man glömt att ta hänsyn till vattennivåhöjningen i Saltsjön och Östersjön, vilket man bör projektera om annars blir det nödvändigt att bygga om inom 50 år igen. Nyligen presenterad i Miljöinstitutet IVL, en undersökning om abborren som cementerar att gifterna är densamma eller något bättre, plus att florerande ämnen har tillkommit, sk pefos .Ev. har kvicksilverhalten sjunkit utanför Bäckholmen som är den giftigaste platsen där mätningar gjorts! Denna lilla förbättringen av vattenkvalitén kommer att raderas till ”Slamviken”! Åk inte till Stockholm, det stinker bottenslam som innehåller det mesta!! Att kunna fiska lax i Strömmen är ju fortfarande unikt, även om den inte är vild utan kompensationsutsatt fisk. Den är i alla fall ätbar än så länge, med viss reservation! Vi kan göra den här platsen bättre om vi vill, eller hur? Jag ska också tillägga att Mälaren är Sveriges största vattentäkt, med 2 miljoner användare och är idag hotad från alla håll med övergödning ,tungmetaller och pefos!

Reservattentäkten Vättern som har sin egen ”Rädda Vättern organisation” är också hotad så räkna inte med att den finns när katastrofen är framme. Det är dax att visa omsorg om vårt dricksvatten! Så varför inte nämna Åresjön som har fyllts med slam efter 40 års hård exploatering av Turismen nu väntar vi på hållbarhets tänkande i den Alpina skidorten så att den Vilda fisken kan få leka och föröka sig igen det är bra för Turism och bybor så: Skit inte i Vattnet!!

 

Väl mött i mitt program Östersjöblues FM 98,5, onsdagar kl.14.00 -16.00, sänds live från Radio Haninge Direkt (går även att lyssna online) Sök på youtube: ”Östersjöblues” så hittar du min intervjuv med Stellan F Hamrin, som är en av dem som vågar berätta sanningen!! stefan.pettersson71@comhem.se stevefuture@icloud.com TFN 070-2073393

About HOLY WATER

Honesty and fairness in all instances! fishing is not a right just a duty to care. Imagine what Norrland could deliver! based on Mörrums salmon fishing versus 300 mil living river! this should logically be able to supply 5 billion in tax revenue from live river! Former chef and chef looking for new challenges in life! Do you have a dream job in your pocket, do not hesitate to contact me! Ärlighet och rättvisa på alla instanser! fisket är ingen rättighet bara en skyldighet att vårda. Tänk vad Norrland kunde leverera! räknat på Mörrums lax fiske kontra 300 mil levande älv! detta borde rent logiskt kunna leverera 5 miljarder kr i skatteintäkter från levande älv! Fd Köksmästare och Kock som söker nya utmaningar i livet! har du dröm jobbet i fickan tveka inte att kontakta mig! Är även en utvecklare av hållbart fiske genom min wobbler tillverkning, kika in på sidorna nedan. http://saittarovafishing.wordpress.com/ https://vobblerfabriken.wordpress.com/ https://www.facebook.com/kenneth.h.karlsson https://www.facebook.com/groups/vobblerfabriken/?fref=ts Ring gärna +46730425517 savethebaltic@gmail.com

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on april 9, 2015 by in Slussen, Steve Future, Stockholm, Stockholms ström.
%d bloggare gillar detta: