Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Robinsonbjörn räddar våra vatten


För mig betyder naturen allt. Min far fiskade på 40-talet i Lueälven både i Bodenforsarna och i Harads. Det var krig i omvärlden, det var ont om det mesta och vi växte upp på vilt från skogen och fisk från älven. Jag fick följa med på en del fisketurer och han var
mycket bra på att göra egna drag och blänken -för bra! Man blir less på lax, börsting, harr och sik när man äter det varje dag i några år. Eftersom jag varit sjöman nästan hela mitt arbetsliv har jag inte varit hemma och fiskat så mycket som jag ville, men jag har fiskat i alla oceaner. Idag tar jag tillvara de stunder jag kan att blöta krok eller flugfiska.
Tyvärr är det många yttre faktorer som gör att våra vilda fiskarter kan ta stryk. Det handlar om uppdämda strömmar, strömmande vatten som användes för flottningen och där lekplatser förstörts när man avlägsnat stenar som ställde till med problem. På många ställen har man anlagt små kraftverk som många gånger saknar trappor där fisken kan komma vidare uppströms. Det pågår återställande av sådana strömmar, men det tar tid och det bygger ofta på frivilliga åtaganden. I havet har vi haft problem med säl och med laxfällor som hindrat eller försvårat för laxen,  från att vandra upp i strömmarna.

I skärgårdarna pågår ett nätfiske även innanför tremeterskurvan, trots att det är förbjudet hör jag många som har stugor på öar svära ve och förbannelse över Kustbevakningen och Polisen som beslagtar näten. Det sker även en hel del utsläpp från industrier trots att våra Länsstyrelser gör mycket för att förhindra genom att vägra tillstånd.
Att fiska är ett sätt att leva, ett bra sätt! Värna naturen och våra hav, insjöar och vattendrag. De är en otroligt stor tillgång! 2014 blev trots allt ett mycket bra år för laxen i Norrbotten!

Jag skänker 30 st tändstål till förmån för rädda våra vatten. Man skaver lös magnecium och gör gnistorna med den inlagda ceriumstaven. pris i handeln 70-80 kr/st

 

Vi syns på sportfiskemässan i Jönköping den 20-22 Mars! Robinsonbjörn.

http://www.sportfiskemassan.se/Boka-monter/Save-the-Baltic

Ni kan följa mina irrfärder i naturen på www.singsong.se

About HOLY WATER

Honesty and fairness in all instances! fishing is not a right just a duty to care. Imagine what Norrland could deliver! based on Mörrums salmon fishing versus 300 mil living river! this should logically be able to supply 5 billion in tax revenue from live river! Former chef and chef looking for new challenges in life! Do you have a dream job in your pocket, do not hesitate to contact me! Ärlighet och rättvisa på alla instanser! fisket är ingen rättighet bara en skyldighet att vårda. Tänk vad Norrland kunde leverera! räknat på Mörrums lax fiske kontra 300 mil levande älv! detta borde rent logiskt kunna leverera 5 miljarder kr i skatteintäkter från levande älv! Fd Köksmästare och Kock som söker nya utmaningar i livet! har du dröm jobbet i fickan tveka inte att kontakta mig! Är även en utvecklare av hållbart fiske genom min wobbler tillverkning, kika in på sidorna nedan. http://saittarovafishing.wordpress.com/ https://vobblerfabriken.wordpress.com/ https://www.facebook.com/kenneth.h.karlsson https://www.facebook.com/groups/vobblerfabriken/?fref=ts Ring gärna +46730425517 savethebaltic@gmail.com

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 6, 2015 by in Sponsorer, Sportfiskemässan.
%d bloggare gillar detta: