Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Svenska kockar hjälper odlingsindustrins avkväde


Leif Mannerström står och ljuger rakt i Tv 4 Mästarnas kock,  att den här fisken förtjänar en fin presentation, efter en forskning och utfrågning av flertalet kockar ute i landet kan vi se följande problem. Industrin betalar för att nå ut med sina produkter i tv och i recept. Här påstås det att rödingen är av yttersta kvalitet och förtjänar all respekt som råvara, den ska även representeras som en anrättning som förtjänar respekten som en riktig röding förtjänar. En bluff mitt i tv rutan som svider i riktig kocksjäl i hjärtat, 35 år i branchen räcker väl som bevis. Den lilla bildsekvens på fiskarna i akvariet som programmet visar ser vi hur fisken ser ut som delfiner, alla kockar och Människor vet att rödingen är en fjällfisk och sällan blir fet som en delfin, fenorna är defekta på alla Rödingar i filmen som visar på hur odlad fisk har det i kassodling, hade detta varit minkar eller andra landlevande djur hade det varit ramaskri i media och ute på gator och torg. Vart tog mänskligheten vägen? att det sedan inte smakar röding är ju för en ”Göteborgare” mindre viktigt. Förklaring dvs har man inte ätit riktig röding vet man ju inte hur en sådan ska smaka.  Kunde lika gärna ätit en köttbit och trott det var en röding. Så min uppmaning till er alla där ute, är att skicka Mannerström riktig röding. Jag skäms för den yrkesgrupp som ska förmedla känsla! äkta råvaror att vara stolta över där ute i landet, men det blir en flopp! en flopp som blir som ett omen över det industri samhälle vi formar. Ärlighet och bra råvaror är det som ett sådant program ska förmedla! för mig blir det värre en förskolemat av dåligt virke.

http://www.tv4play.se/program/sveriges-m%C3%A4sterkock?video_id=3040072

Att ens känna stolthet över en fisk som mer liknar mer ett missfoster är för mig ett omöjligt senario. Här har vi Slu vilda röding på bild, lånad bild webbadress. Här ser vi hur alla fenor är hela och fina, jämför dom med dom i filmen, Samt fotot från årets kock.

Här finns så mycket fakta om odlad fisk att den borde förbjudas helt! övergödning , tömmning av världshaven, antibiotika, mediciner, den raka motsatsen till nyttigheten. Odlad fisk 

Bilden är lånad från årest kock, framtids landets råvaror.http://matlandet.se/365/framtidens-ravaror-i-finalen-pa-arets-kock/

Varför odlad fisk är inte bra för dig

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fertila-kvinnor-avrads-fran-att-ata-odlad-lax/

Odlad fisk består av mer fett och mindre omega-3-fettsyror på grund av den mindre område där de simmar, och den ständiga tillgången på mat.

Enligt en av studierna, innehåller odlad lax betydligt högre koncentrationer av PCB, dioxin och andra cancerframkallande föroreningar än lax som fångats i vilt tillstånd. Odlad fisk innehåller högre koncentrationer av föroreningar än vild fisk till stor del eftersom de matas med färgpigment,  samt fisken fylls med föroreningar. Många forskare är övertygade om att äta odlad lax leder till en ökad cancerrisk på grund av höga halter av PCB.

Den rika rosa färgen på vildfångad lax kommer från rödalger, skaldjur, vissa insekter, och all naturlig mat av havet som de konsumerar. Eftersom odlad lax matas genetiskt modifierade spannmål och döda djurdelar, är deras kött naturligt grå. Så får de konstgjorda färgämnen för att göra dem mer tilltalande. De kemikalier som används för att göra det rosa är kantaxantin och astaxantin.

Så nästa gång du erbjuds lax, se till att det är vildfångad. Dessutom skulle konserverad lax vara ett bra prisvärt alternativ och eftersom odlad  lax inte är bra. Således måste de använda en vild en. Om du väljer att äta odlad lax, föreslår Environmental Working Group äter inte mer än en portion odlad lax per månad.

http://primeseafood.com/news_article.htm

http://www.ewg.org/research/pcbs-farmed-salmon

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fertila-kvinnor-avrads-fran-att-ata-odlad-lax/

Skämmes är orden som finns i min mun! Tv 4 ni gör bort er att sända sådan dynga med sån dynga till råvaror.

Orförande på Rädda Östersjön Kenneth Karlsson

 

About HOLY WATER

Honesty and fairness in all instances! fishing is not a right just a duty to care. Imagine what Norrland could deliver! based on Mörrums salmon fishing versus 300 mil living river! this should logically be able to supply 5 billion in tax revenue from live river! Former chef and chef looking for new challenges in life! Do you have a dream job in your pocket, do not hesitate to contact me! Ärlighet och rättvisa på alla instanser! fisket är ingen rättighet bara en skyldighet att vårda. Tänk vad Norrland kunde leverera! räknat på Mörrums lax fiske kontra 300 mil levande älv! detta borde rent logiskt kunna leverera 5 miljarder kr i skatteintäkter från levande älv! Fd Köksmästare och Kock som söker nya utmaningar i livet! har du dröm jobbet i fickan tveka inte att kontakta mig! Är även en utvecklare av hållbart fiske genom min wobbler tillverkning, kika in på sidorna nedan. http://saittarovafishing.wordpress.com/ https://vobblerfabriken.wordpress.com/ https://www.facebook.com/kenneth.h.karlsson https://www.facebook.com/groups/vobblerfabriken/?fref=ts Ring gärna +46730425517 savethebaltic@gmail.com

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: