Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Många floder – bara ett vatten


172 av världens största 292 floder regleras av människan.

Multikonstnären Björnola Lind och filmaren Torkel Lundberg har gjort en fyra år lång upptäcktsresa i vattnets värld.De har tagit avstamp i två floder, i två världsdelar – den nordiska Ångermanälven och den indiska Narmadafloden.

Vattnet är en förutsättning för liv. I kulturer världen över har vattnet haft en särställning och behandlats med respekt. Björnola Lind och Torkel Lundberg har utforskat två älvar i varsin del av världen, på jakt efter vattnets själ.

one

Det porlar, brusar, strilar och forsar på Norrlandsoperan i Umeå. Vattnet har många ljud; det dova klonget när tjocka islager fryser till, underliga undervattenskluckanden av fiskar och strömmar, det spröda klirret av vårens is vid strandkanten.

Vattnet har också många ansikten. Den indiska kvinnan, som faller i trans vid forsen och dansar med det strömmande vattnet. Den samiska mannen som berättar om moderfloden, Jeännoe, som är källan till allt liv och även har fått namnet Ångermanälven.

Multikonstnären Björnola Lind och filmaren Torkel Lundberg har gjort en fyra år lång upptäcktsresa i vattnets värld. De har tagit avstamp i två floder, i två världsdelar – den nordiska Ångermanälven och den indiska Narmadafloden.

läs hela texten HÄR

750 (1)

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Ängermanälven:

1660882_10201298088835959_833692858_n

About Bror Högbom

Är en lugn man i sina bästa dagar. Tycker om allt inom skapande så som konst, uppfinningar och musik. Driver även frågan om Kiselbristen i Östersjön på Save The Baltic-Water for Life:s blogg. Kisel ( tiamin) är en hörnsten för Östersjön. Är producent för Save The Baltics nystartade webb-TV. https://savethebaltic.wordpress.com/2016/07/29/nu-har-svaret-kommit-kiselalger-innehaller-bl-a-kolhydrater-protein-oljor-fett-vitaminer-bland-annat-vitamin-b12-och-thiamin-b1-vitamin/

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on november 8, 2014 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: