Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Statliga Vattenfall anmäls för miljöbrott


Vattenfall har inte stängt av sina vattenkraftverk vid de tidpunkter som de är ålagda att göra. Nu har Älvräddarnas Samorganisation har polisanmält Vattenfall för miljö- och villkorsbrott.

I en dom i mark- och miljödomstolen från 2008 ålades Vattenfall AB att stänga av Bosgårdens kraftverk i Västra Götaland under 90 timmar fördelat på åtta tillfällen i september och oktober. Det har inte skett enligt Älvräddarna vid tre av fyra tillfällen i september och de har nu därför polisanmält Vattenfall för det.

logga

”Påverkar den biologiska mångfalden”

– Hur ska det kunna kontrolleras att det verkligen sker om Vattenfall hittar på egna regler och stänger av när det passar dem. Detta påverkar fiskbeståndet och hela den biologiska mångfalden i Storån kring Bosgårdens kraftverk, säger Per Persson Eckerström, vice ordförande Älvräddarnas Samorganisation till SVT Västnytt.

Läs hela texten Här

……………………………………………………………………………………………………………………………….

livet-under-ytan1

Fiskvandring – arter och drivkrafter ( länk)

Östersjöns omkringliggande länder har allvarliga problem med att bevara den biologiska mångfalden av våra de runt 255 fiskarter som finns i Östersjön .  52  av dem  lever  i våra sötvattensjöar,  varav 12 är lekvandrande mellan hav och sötvatten,  i strömmande vattendrag . Orsakerna till arternas nedgång kan variera. Industiellt överfiske, övergödning,  utsläpp, dammbyggnader och vattenkraft är några av orsakerna. Vi ser även att exploateringen av ny gruvdrift och nya  vattenkrafts-turbiner  och en oansvarig skogaverkning  påverkat  mångfalden negativt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_fiskfauna

Östersjön är ett känligt hav och  dess fiskfauna är internationellt sett ganska fattig. De runt 255 fiskarter som observerats i svenska vatten under historisk tid utgör knappt 1 procent av arterna i världen. Dessutom är det bara drygt 140 av dem som förekommer regelbundet.

Sötvattenfiskfaunan i Sverige omfattar 52 arter, där tolv förekommer även i marin miljö. Några arter, exempelvishornsimpa och rödingar, levde nära iskanten vid senaste istiden och blev kvar som ishavsrelikter när isen försvann. Andra arter, exempelvis mört och löja kom in senare i avsmältningsskeendet. Vid tiden för Ancylussjön kom andra mer värmekrävande arter in.

Av Östersjöns fiskarter utgörs en tredjedel av marina fiskar, till exempel torsk och strömming, medan två tredjedelar är sötvattensfiskar, till exempel abborre. Några av östersjöarterna är anadroma eller katadroma. Faunan vid västkusten är präglad av faunan i östra delen av Atlanten. På västkusten finns en fast fauna av ca 110 arter där många är ovanliga.[källa behövs]

Det förekommer en omfattande om- och inplantering av fiskar i Sverige. Exempel på fiskar som omplanteras är laxfiskar och gös. Regnbågsöring och karp är exempel på fiskarter som planterats in och numer förekommer vilt i Sverige.

About Bror Högbom

Är en lugn man i sina bästa dagar. Tycker om allt inom skapande så som konst, uppfinningar och musik. Driver även frågan om Kiselbristen i Östersjön på Save The Baltic-Water for Life:s blogg. Kisel ( tiamin) är en hörnsten för Östersjön. Är producent för Save The Baltics nystartade webb-TV. https://savethebaltic.wordpress.com/2016/07/29/nu-har-svaret-kommit-kiselalger-innehaller-bl-a-kolhydrater-protein-oljor-fett-vitaminer-bland-annat-vitamin-b12-och-thiamin-b1-vitamin/

One comment on “Statliga Vattenfall anmäls för miljöbrott

 1. Gianluca Gaudenzi
  oktober 6, 2014

  Svenssonsland har fått ganska många anmärkningar om som handlar om kommunala reningsverkets brott mot EU:s direktiv, där genom övergödning förvandlat Östersjöns i en kloak med dödsdom SYREBRIST.

  Inte mindre är känd de gamla-nya problemet, där skogsbolaget skogsplundringar med deras destruktiva pappersmassa fabriken fortsätta att dumpa deras gifter, tungmetaller och mängde av föroreningar i marken och i vattendragen. Skrämmande och skandalös om hur dessa meningslös slump s.k. ”människa” sysslar med självdestruktiva plundringar.

  Utan att tala att Vattenfall och LKAB gruvbolag har i praktiken strypt och kvävt alla orörda vattendrag och förorenat den orörda fjällvärlden.
  Problemet är vad man kan förvänta sig om s.k. ”rättvisa” genom en gatupolisanmälan? I själva verket alla detta beroende statstjänare, där ingår hela statsapparaten med deras korrupta myndigheter, där ingår även den indoktrinerade gatupolisen och korrupta domstolarna. Det handlar om en polisiärstat med fascistiska metoden som bottnar i lobbyismen och som kramar och utöva monopol med deras fasansfulla- skandalösa och destruktiva bolagen som t.ex. Vattenfall, LKAB, Systembolaget och m m. Det handlar om en Svenssons regim som fortsätta att förstöra naturen och hennes resurser på ett lokal och global sätt. Statstjänare marionetter kommer alltid att lyda kommandot av deras uppdragsgivare. Problemet är att det finns ingen något civilkurage och solidaritet i folkmassan!

  Därför Svenssons regims skandaler, korrupt-affären, maktmissbruk och utplåning på naturresurser ökar i taket. Det handlar om omfattande härskande människodjur herravälde och ständigt brottslighet mot naturens livsförutsättningar.
  Det krävs handling och inte politik för att kunna förändra saker och ting.
  Det är förkastligt och man måste lägga av med människodjuret herradömeattityden och paranoisk villfarelsen.

  Gilla

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 6, 2014 by in Östersjön, Uncategorized, Vatten, Vattenfall, Vattenkraften.
%d bloggare gillar detta: