Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

LYSTRING!!! Viktig information om den förnybara elen.


Just nu pågår en valrörelse i Sverige där olika partier lockar med vallöften och olika valmanifest. Ett återkommande löfte är att vi ska satsa 100% på det förnybara.

15102994-Qn8Ipth

 

Vi från Save The Baltic-salmon vill därför upplysa våra politiker om att det förnybara inte alltid är miljövänligt. Exempelvis räknas fortfarande vattenkraften som en förnybar energikälla. Vattenkraften är på många håll omodern och anses  ändå bland våra politiker vara förnybar, grön  och miljövänlig.

Tidigare i år skrev vi från Save The baltic ett brev till EU-kommissionen där vi begär att våra myndigheter och EU-kommisionen ska utreda vilken skada vattenkraftens turbiner har på Östersjöns fiskarter. Vi hänvisar även till Älvräddarnas hemsida och  Sportfiskarna.

Vi hoppas därmed att våra framtida politiker öppnar sina ögon och försöker se på den förnybara elen med klara ögon.

tre-apor-2

Ett råd vi har är att det gäller att inte låta sig förledas av stundande klimathot och klimatförändringar.

Självklart måste vi ta klimathoten på allvar. Men vi kan inte offra fler vattendrag pga klimathotet.

562634_3177389315369_17521838_n308209_3658861471872_631615010_n576723_3177395715529_876800207_n

 

läs även:

Fiskvandring – arter och drivkrafter

……………………………………………………………………………………………………………..

Vattenkraften.se

…………………………………………………………………………………………………………….

Värna de sista strömmande vattendragen!

…………………………………………………………………………………………………………………………………

28 internationellt kända forskare varnar för att förlusten av biologisk mångfald nått kritiska nivåer.

 

Frågan till Landsbygdsminister Eskil Erlandsson:

Vattenkraften måste omvärderas.

About Bror Högbom

Är en lugn man i sina bästa dagar. Tycker om allt inom skapande så som konst, uppfinningar och musik. Driver även frågan om Kiselbristen i Östersjön på Save The Baltic-Water for Life:s blogg. Kisel ( tiamin) är en hörnsten för Östersjön. Är producent för Save The Baltics nystartade webb-TV. https://savethebaltic.wordpress.com/2016/07/29/nu-har-svaret-kommit-kiselalger-innehaller-bl-a-kolhydrater-protein-oljor-fett-vitaminer-bland-annat-vitamin-b12-och-thiamin-b1-vitamin/

One comment on “LYSTRING!!! Viktig information om den förnybara elen.

 1. swedishauthor
  september 6, 2014

  Det är vanligt att likna Jorden = planeten med en trädgård som varje år ger en viss skörd… Trädgårdens avkastning går det att leva av. Människor måste anpassa sig till avkastningens storlek. Det går .., vilket vi idag gör .., få ut mer än den årliga avkastningen .., detta blir då på bekostnad av ”kapitalet” Jorden. Jorden kan ses som ett kapital.

  I dag är det det vi gör. Det kan mätas dels via ekologiska avtryck dels förstås pågrund av klimatets förändringar och obestämdbarhet. Det vill säga växthusgas effekten är ett svar på att vi konsumerar mer av ”kapitalet” Jorden.

  Det enda vi kan göra är nu att sprida kunskap för att förändra mänskliga beteenden.

  En förändring är oundviklig. Denna förändring går under många namn .., en är omställningsrörelsen. Förnybara energikällor som är oändliga och inte ändliga är nödvändigt. Ett sätt att se på oändliga energikällor är att se dem som jakande .., medan ändliga är nekande. Jakande energikällor går inte att förstöra men omvandla dess energi .., nekande energikällor kommer att ta slut och gör skada på människa, djur och natur.

  Olja är nekande energikälla = ändlig
  Solen är en jakande energikälla = oändlig

  Frågan Du velat få genomlyst rör följande ..,

  ”När det gäller vattenkraftens dammbyggnader och om vattenkraftens dammbyggnader påverkar Östersjöns syrebrist bottendöd och kiselbristen
  (Thiamin/ B1 vitamin) .., ”

  Frågan är relevant ..,

  Ja det påverkar Östersjön. Ja det påverkar och skyndar på syredöden av detta unika hav.

  Frågor Du kan ställa till de tre forskarna är följande för att få tag i ett mer nyanserat svar.

  Hur påverkar .., vattenkraftens dammbyggnader?

  1: Utveckla hur vattenkraftens dammbyggnader påverkar Östersjöns syrebrist som leder till bottendöd. Det vill säga utveckla relationen mellan hur syrebristen i bottenlagren av Östersjön och vattenkraftens dammbyggnader? En av dessa forskare anser inte att det finns en relation .., där blir frågan hur kan det komma sig att Du anser att det inte påverkar .., utveckla svaret!

  2: Vad kan vi göra åt det?

  Återigen en djupgående systemförändring är oundviklig när det kommer till vårt sätt att leva av det ”trädgården” ger oss …

  Vi ser fler och fler ekologiska katastrofer.

  Vädret och klimatet är bekymmersamt av den anledningen att det kraftigt förändrar sig och inte längre helt går att förutse… Än mindre går det att förutse klimatets negativa effekter för människa, djur och natur!

  Varje steg mot en hållbar .., ekologisk hållbart samhälle är av godo .., detta ger det jakande samhället = oändliga = hållbara medan det sätt vi nu lever är nekande = ohållbart = ändliga …

  En stor faktor är .., vilket vi också måste förstå .., överproduktionen av människor = befolkningstillväxten ..,

  Detta mönster är också viktigt att bryta eftersom överbefolkningen är nekande och ställer sig mot ett hållbart samhälle = jakande = hållbart = tär inte på ”kapitalet” = Jorden.

  Dag Ståhle

  Liked by 1 person

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: