Savethebaltic.com

Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

Dags att satsa på gröna jobb och få en rekyl uppåt


5421

Lever vi över våra tillgångar? Är ett boktempel / bokhandel ett grönt jobb?

Ekonomisk kris synonymt med händelserna 1929

  Först är det energipolitiken och vår energiförbrukning som är bekymmersamt. Klokt är att ta avstamp från ett globalt miljöperspektiv och absolut i energifrågan. Nu är 30 till 40 % kärnkraftsbaserad energi. Hur kan vi försvara det inför kommande generationer? Nya vägar måste fram gamla goda vägar måste hållas öppna tills vi kan växla om. Kärnkraft är inte av godo. Kärnkraften är inbyggd i systemet och går inte att ta bort på en kvart. Satsningar på alla andra goda, långsiktiga hållbara lösningar inom energifrågan är däremot av godo.

Går det att lägga mer pengar på forskning och utbildning inom nya energiformer så väl som inom miljövänliga verksamheter? Grön linje och gröna jobb?

gröna jobb 1Idag finns det en oro och en påtaglig obalans mellan sysselsättning och strävan till politisk enhet i Sverige detta på bekostnad av smarta hållbara val som är till gagn för framtidens medborgare. Att utveckla och ta fram nya energiformer är gott.

Energiformer som är mjuka mot människa, djur som natur.

ES_09T41581_____resize_cs_425_285Det finns en önskan hos alla att åter lägga pengar på miljöföretag; företag som forskar kring eller har verksamheter i det som vi i framtiden kan kalla Det hållbara
samhället. Det finns en mycket stor och djup oro inför framtiden när det gäller de politiska livet där allt verkar vara tillåtet för att vinna väljare. Detta är en soppa utan like. Vänligen ta varandra i hand och enas. Medborgare vinner inte på politisk envishet och att hålla fast vid fåniga principer.

Det värsta tänkbara är en ny 30-tals depression. Dit vill vi inte utan mot det hållbara samhället. Det som ger sysselsättning men inte förstör jord, natur, människa eller djur. De näringar som skänker långvariga hållbara strukturer och som inte tär på människa, hälsa, djur eller miljön.

Smart är att fundera kring hållbarhet och inhemsk produktion. Att klara sig själv och stå på egna ben är av nytta.Livraria_Lello_e_Irmão

Det är möjligen enkelt att säga att 30-talskrisen bara var en av många händelser som hör till krigets uppstart och till krigets mest komplicerade förhistoria. Politiker som har egna intressen för ögonen och som inte vill förstå de stora farorna med det liv vi idag lever och det samhälle vi idag håller på att förstöra. Människa, djur och natur hör ihop. Vi är en gemenskap inte isolerade enheter i ett miljöförstörande företag med namn Jorden.

Mottot är långsiktighet och hållbarhet

När Hitler vandrar in i Polen 1939 var nio miljoner amerikaner arbetslösa. Sysselsättningen är A och O i ett hållbart samhälle. Arbetslösheten och den ekonomiska krisen blev en källa till Hitlers succé. Vad kan vi lära om detta? Våran kris har små likheter med den depression som inträdde 1929. Sommaren 1929
var ljus. Ekonomierna blomstrade. I land efter land sattes produktionsrekord. Fondbörserna registrerade optimism och kurserna steg. I tre år dök ekonomin. Allt
började i USA. I USA var krisen en inbyggd mekanism. För samtliga andra länder verkar krisen vara mer en importerad rubbning. Men när krisen åter slog
tillbaka på USA var det ointressant att hitta en syndabock. För de flesta är ekonomisk kris synonymt med händelserna 1929. New York börsen sjönk den 29 oktober 1929. Börsen i New York var en tungt spekulationsbetingad börs. De tecken som var förkänningar till vad som skulle komma visade sig redan under våren 1929. Industrin nådde sin topp junimånad men hade visat på en nedgång under våren. 1932 – 33 var det som tuffast. Arbetslösheten mättes i tiotals miljoner människor. Enbart i USA var 15 miljoner människor arbetslösa 1933. Banksystemet i USA var nära en kollapps och produktionen inom industrin hade halverats.

Sannolikt är det nu återigen dags att satsa och sätta igång projekt för att åter få en rekyl uppåt. Satsningen heter gröna jobb åt alla.

Det är en god väg att vandra.

Dag Ståhle

Dag

Dag Ståhlestierna

Romanförfattare

livraria-lello-porto-portugal-1029-1374551802

Boktemplet ligger i Portugal och heter Lello

About swedishauthor

Author - mainly fictions, SFI, Crimestories. Documentarys - mainly and basicly journalism or crimes Lic. Nurse, Bach 2001 Lic. Journalist, Bach 2013 Member of SFF - One Author community for Swedish writers Photographer Spec. environment issues Good contact with Asia - Spec. China / Japan Non politican Other areas of knowledge: Spec. in medicin Care History Communication Art Hobbies: Do swim or gym ex. Reads Non smoker ..,

Thank you for your comment! :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: